Ransdorf (KSČM): Dar odvahy

03.11.2015 10:12

Síla věcí je silnější než síla slov

Ransdorf (KSČM): Dar odvahy
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

O daru odvahy promluvil Miloš Zeman, když 28.10. předával u příležitosti státního svátku vyznamenání na Pražském hradě. Ve svém projevu zvládnul jedním dechem kopnout do komunistů (in memoriam vyznamenaný František Kriegel podle něj „podlehl komunistické ideologii“), aby jim vzápětí, aniž to tušil, poděkoval. S nestrojenou úctou poděkoval rodičům šestnáctiletého Petra Vejvody, který zahynul při obraně spolužačky, napadené vyšinutou ženou, za to, že svého syna dobře vychovali. Všichni přítomní v sále povstali a dlouze tleskali. Vyznamenání in memoriam převzal Petrův otec Kamil Vejvoda. Skromný, sympatický člověk, z něhož na dálku vyzařuje poctivost. 

Nikdo, žádný novinář ani politik neuvedl, že tento muž je předsedou Okresního výboru KSČM ve Ždáru nad Sázavou. Do komunistů se tolik let kope, a teď se jednomu z nich dostalo ovací. Jistě, syna to nevrátí, a i já jsem velmi váhal, zda mám tyto řádky napsat.

Vybavil se mi podobný zážitek před mnoha lety. Na Jesenicku zahynul při povodních v roce 1997 podobně mladý chlapec, syn předsedy místní organizace KSČM, když zachraňoval lidi před zuřícím živlem.

Do komunistů se kope, ale marně. Síla věcí je větší než síla slov (Jean-Paul Sartre). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.