Ransdorf (KSČM): Merkelistán

01.12.2015 13:30

Kde jsou hranice azylového principu?

Ransdorf (KSČM): Merkelistán
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

Zaslechl jsem, že Maďaři, tolik skandalizovaní evropskými byrokraty, hodlají přejmenovat své oblíbené jídlo perkelt na merkelt. Ne, to byl jen vtip.

Ale je o čem přemýšlet, hlavně o zapomnětlivosti nebo o myšlenkových veletočích tety Angely. Není totiž tak dávno, co na plná ústa prohlásila, že multikulturalismus se jako politická strategie neosvědčil. Nahlas deklarovala, že je zapotřebí vyvodit z toho pro praktickou politiku evropských zemí patřičné důsledky. S tím souhlasím a ostatně přesně v tomto smyslu se vyjádřili i britští politici.

Jenže najednou se stalo něco, co dodnes nechápu: 4. srpna 2015 Merkel vyhlásila šílenost- oznámila, že azylový princip nemá horní hranici! To znamená, že nárok na azyl má každý?? Že schengenské hranice jsou pro srandu? Doposud Německo přijato 900 000 migrantů. Kde je horní mez? Ano, do USA proudily v minulosti miliony Evropanů. Ale to byla převážně „jedna rodina“, lidé stejné kultury, kteří sdíleli s Američany v zásadě stejné hodnoty. Podobně tomu bylo s migrací v Evropě.

Ale nyní? Má se Evropa změnit v Eurábii, jak o tom píše Walter Laquer?

Byl bych rád, kdyby nám někdo jako Snowden prozradil, čím Američané drží Merkel pod krkem. Její kroky jsou namířené proti Německu, proti Evropě, proti křesťanským hodnotám, ke kterým se tak okázale hlásí. Podle německého ministra financí Schaeubleho dá Německo jenom v tomto roce na takzvané uprchlíky 10 miliard eur. Schauble rovněž upozornil, že se bude muset vytvořit úsporný balíček (Sparpaket) a že všechna spolková ministerstva budou muset šetřit, aby bylo na migranty dost peněz. Protože migranti jsou prioritou číslo jedna. Ministr ale volá po změně priorit, po změně imigrační politiky a po omezení přílivu uprchlíků. Stejně tak mluví ministr vnitra de Maziére a bavorský premiér Seehofer. Ale Merkel je hluchá. 

Německá policie uvedla, že 10% migrantů jsou usvědčení zločinci. Merkel neslyší. Německá policie argumentuje, že centra pro uprchlíky se mění v agitační střediska džihádistů. Merkel neslyší. V evropském rozpočtu dochází k významným přesunům financí ve prospěch takzvaných uprchlíků, především z fondů na podporu vědy, výzkumu a inovací a z programu Horizon 2020. Až nebudou vynalezeny nové léky či nové technologie, budete vědět proč. Znamená to prožírání a prošustrování naší budoucnosti. Odborníci protestují a Merkel pořád neslyší. Jak dlouho bude platit, že azylový princip nemá horní hranici? 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…