Ransdorf (KSČM): Od Zahradní slavnosti pro 15 milionů k podpoře Majdanu

26.02.2015 13:25

Prý mi disident Tůma nařezal

Ransdorf (KSČM): Od Zahradní slavnosti pro 15 milionů k podpoře Majdanu
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

Podle PL mi Jan Urban nařezal. Nevím o tom. Vím jen, že se ohání našimi západními přáteli a že mu vždy šlo o zájmy amerických přátel víc, než o zájmy české. Já nejsem synem vedoucího oddělení školství ÚV KSČ a později velvyslance ve Finsku. Nejsem na rozdíl od různých lidí na žádné cizí výplatní listině. Proto jsem neměl důvod přizvukovat štvaní proti Bělehradu a nyní proti Moskvě. Je snad americký politolog a sociální filosof John Mearsheimer. jehož názory sdílím, Putinův agent? Mně vždy šlo o to, co se říká a píše a nikoli, kdo je autorem.

To, že byl Jan Urban disidentem, není doporučením. Co disidenti dokázali, kromě toho, že pomohli rozbít federaci? Co tak závratného Havel a jeho kamarádi udělali? Z klíčových oborů ekonomiky nezůstal kámen na kameni. Letecký průmysl, který produkoval na konci minulého režimu dolar za dvě koruny, je zlikvidován. Zničené jsou zásadní podniky země jako Škoda, ČKD, Poldi, Zetor, Králopolská atd. Nepatří nám dokonce ani voda. Řídit stát prostě neuměli. Bušili se v prsa, že obnoví morálku, a zatím je naše společnost v hluboké morální krizi, která neměla a nemá obdobu. Havel nebyl ani státník, ani myslitel. Byl absurdní dramatik. Slavomír Ravik měl pravdu, když napsal, že Havel uspořádal představení Zahradní slavnosti pro 15 milionů a zahrál si v něm roli likvidačního tajemníka Hugo Pludka. Pane Urbane, píše se rok 2015. Probuďte se. Jestli se Vám líbí, že Američané exportují chaos po celém světě, je to vaše věc. Ale s bojem za demokracii to nemá společného nic.

Ještě k Dělbalcevu, které Jan Urban zmínil. Samozřejmě, že primární zdroj informací se pro každého soudného člověka nachází v Doněcké lidové republice. Podle těchto zdrojů rádiový odposlech zachytil v době existence kotle čtyři řeči, angličtinu, francouzštinu, polštinu a pravděpodobně vlámštinu (nizozemštinu).  Žoldnéři měli být blokováni v prostoru Děbalceva. Toto sdělil novinářům například Eduard Basurin. Kyjevští vojáci se snažili o zničení stop přítomnosti cizích vojáků, ale nepřímé důkazy jsou. Našly se po nich třeba telekomunikační prostředky v areálu doněckého letiště, což sdělilo velení sil DNR už 23. 1. 2015. O zablokovaných více než 2000 cizincích psal například francouzsky psaný server Wikistrike, který uveřejnil mj. fotografii německého obrněnce se značkou z Borkenu (Severní Porýní-Vestfálsko). Značka už ale není od 13. 9. 2011 platná. Naskýtá se otázka, jak se dané vozidlo dostalo do rukou ukrajinských vojáků. K informacím kolem Děbalceva se samozřejmě ještě vrátím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloslav Ransdorf

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice