Ransdorf (KSČM): Skandál, naprostý skandál

14.10.2015 14:45

Tak jsme se dozvěděli, paní Műllerová, že Saúdská Arábie bude předsedat Radě pro lidská práva OSN.

Ransdorf (KSČM): Skandál, naprostý skandál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Miloslav Ransdorf

Ausgerechnet Saúdská Arábie, která porušuje lidská práva jak na běžícím pásu, ať se jedná o ženy, menšiny či lidi jiného náboženství, kde jsou běžné tresty jako bičování a sekání rukou, kde se nešetří popravami. To nevymyslíš.

Saúdská Arábie, spojenec USA v blízkovýchodním regionu, se dlouhou dobu snaží o svržení syrské legitimní vlády a finančně podporuje tamější protivládní teroristy. Na půdě OSN vyhrožovala Sýrii vojenským zákrokem, pokud prezident Bášár Al- Asad neodstoupí. Jako by nebylo dost toho, že 4 miliony lidí skončily v zahraničí.

Kdysi, v době čečenského konfliktu, jsem byl na návštěvě v ruském generálním  štábu. Dozvěděl jsem se, že čečenská armáda má 26 tisíc mužů a 40 tisíc rezervistů. Užasle jsem se zeptal, kdo to financuje. V odpovědi zazněly názvy několika ropných států Arabského poloostrova a v první řadě jméno Saúdská Arábie. Vzpomněl jsem si na to, když nedávno saúdští náboženští vůdci vyhlásili Rusku džihád, prý kvůli ruské angažovanosti v Sýrii. Krátce po vyhlášení džihádu jel saúdský ministr obrany  na návštěvu do Moskvy. Kdo ví proč. Možná, že tlak na snížení cen ropy, na kterém se dohodli Saúdové s Američany ve snaze poškodit Rusko, začíná Saúdy negativně zasahovat. Rusům pomohl slabý rubl paradoxně snížit náklady těžby.

Do toho všeho přichází jedna nová informace. Ukázalo se, že v Srbsku takzvaní uprchlíci vybírají ve velkém peníze na pobočkách Western Union a že tyto finanční prostředky mají svůj původ v Saúdské Arábii. Projevuje se, že uprchlická krize je opravdu řízený proces a že trasy jsou dané a koordinované. Americký analytik Tony Cartalucci dokazuje, že tento proces řídí americké a turecké služby. Proč Američané? Vyvážejí chaos a nestabilitu, které oslabují jejich hlavního konkurenta, Evropskou unii. Chaos je nástrojem, jak udržet americkou dominanci. A proč Turci? Nejde jen o Erdoganův sen o obnově osmanského impéria. V chaotizovaném prostředí zaujme silné a stabilní Turecko pozici regionálního lídra a bude mít sílu znemožnit stabilizaci Balkánu pod patronací EU. Jenže Erdoganovi i Saúdům zkřížil plány Putin svým vstupem na syrskou půdu. Američanům, kteří chtěli s pomocí islamistů a džihádistů svrhnout Bášára Al- Asada, také.

My se zatím můžeme kochat saúdskoarabskými lekcemi z oblasti lidských práv. To bylo řečí, když do Rady pro lidská práva OSN byly přijaty Rusko a Čína! A nyní??

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice