Ransdorf (KSČM): Strana zelených - strana renesanční, která rozumí ledasčemu

25.04.2014 6:27

Byl jsem upozorněn, že zelení v ParlamentníchListech.cz uveřejnili analýzu aktivity českých europoslanců, a to pod názvem Někteří europoslanci si za pět let stihli udělat jeden rok prázdnin. Po přečtení článku jsem si nebyl jistý, co má tato zvláštní aktivita zelených vlastně znamenat.

Ransdorf (KSČM): Strana zelených - strana renesanční, která rozumí ledasčemu
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

Možná chtějí překrýt pověst, kterou jim přinesla jejich dnes již bývalá členka, vysoce kvalifikovaná a pracovitá " biomasa" Kateřina Jacques, a proto hodnotí nepracovitost a nevýkonnost současných europoslanců. Rád bych znal metodiku, kterou použili, ale ta je asi jejich duševním vlastnictvím. Určitě je ale hodně děravá, protože jen v posledním období jsem měl tři zprávy, u řady zpráv jsem byl stínovým zpravodajem, zúčastnil jsem se řady třístranných vyjednávání (tzv. trilogy nebo trialogy), kde o výsledné podobě textu jednají zástupci Evropského parlamentu, Evropské komise a Evropské rady, a o tom v hodnocení není ani zmínky. Pan Liška prokázal, že o fungování Evropského parlamentu má jen mlhavé představy. Jinak by přece musel vědět, že o přidělení zpráv se jedná na schůzích koordinátorů, že je stanoveno pořadí pro přidělování podle velikosti frakce a že frakce za přidělení zpráv platí body ze své zásoby bodů. Není to tedy tak, že aktivní poslanec si může vzít zprávu, kdy se mu zamane. I o vystoupení na plénu musí požádat svou frakci, aby dostal tzv. speaking time. Když ho nedostane, má šanci ještě využít režim catch-the-eye a blue card. Ale počet vystoupení na plénu (což bylo oblíbenou zábavou poslankyně Roithové, kdy pouze vysvětlovala své hlasování) nevypovídá nic o aktivitě poslanců v EP. Pane Liško, chtělo by to víc erudice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloslav Ransdorf

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.