Realisté: Chceme zachránit hospody. Na jídlo a nealko DPH 10 %

14.09.2017 22:23

Realisté dnes spouštějí akci „Záchrana hospod“. Chceme, aby bylo jídlo a nealko přeřazeno do nejnižší sazby DPH, jako kompenzace hospodským za státní buzeraci, které jsou poslední 4 roky vystaveni.

Realisté: Chceme zachránit hospody. Na jídlo a nealko DPH 10 %
Foto: Realisté
Popisek: Realisté

Prostřednictvím webových stránek www.zachranahospod.cz a facebookové skupiny „Záchrana hospod“ chtějí Realisté zapojit do projektu co největší množství hospod, restaurací a kaváren ze všech krajů České republiky.

Cílem Realistů je získat co největší veřejnou podporu a podpisy pod petici, která požaduje přesunutí stravovacích služeb a podávání nealkoholických nápojů do nejnižší sazby DPH 10 %. Tento krok by měl pomoci těm, kteří jsou stále více podrobováni šikaně ze strany státu.

Proč tato aktivita?

Podmínky pro podnikání v pohostinství jsou kritické. Nové evropské směrnice a nařízení v kombinaci s vnitrostátními zákony, jejich neustálými novelami a doprovodnými vyhláškami znamenají pro hotely, restaurace, hospody a kavárny takovou zátěž, která tento segment doslova existenčně ohrožuje.

Největší problémy způsobila kombinace vysokého zdanění legálních poskytovatelů pohostinských služeb, zavedení EET, zákazu kouření a odpovědnosti hostinského za chování hosta.

Tyto regulace nejhůře dopadají na restaurace a hospody v malých obcích, které již před jejich zavedením sotva přežívaly. Důsledkem bude definitivní zavření celé řady z nich, což ohrozí společenský život v obcích. Hospoda zde bývá často jediným místem setkávání občanů a plní nejen gastronomickou, ale často také nezastupitelnou společenskou nebo kulturní roli. Tyto obce přitom již dnes čelí masivnímu vylidňování, které se po zavření poslední hospody nenávratně zrychlí.

„Nechceme, aby jeden z tradičních rysů naší kultury zanikl jen proto, že stát se chová jako zbojník.  V hospodě, restauraci či kavárně jíme a pijeme. Ale hlavně se v ní potkáváme se svými přáteli, sousedy, známými. Řešíme, co nás zajímá, co nás pálí, rodinu, politiku, prostě vše, čím žijeme. Je to součást českých tradic a ty bychom měli chránit. Provozovatelé nesmí být trestáni za svou pracovitost a státem likvidováni.“ říká mentor a zakladatel Realistů Petr Robejšek.

V tuto chvíli se zapojilo přes kontaktní formulář na www.zachranahospod.cz již přes 150 hospod, restaurací, barů, kaváren i cukráren. Těm provozovnám, které se budou chtít akce Realistů zúčastnit, budou Realisté distribuovat propagační materiály a petiční archy, aby bylo v provozovně možné zřídit petiční místo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…