Řeháček (ČSSD): O bezhlavé Marii

21.03.2016 22:00

Město Ústí nad Orlicí není náboženský spolek. Jeho vedení se tak přesto chová. Před pár měsíci nakoupilo za městské peníze velký kamenný kříž. A nedávno do své „sbírky“ přikoupilo i sochu bezhlavé Panny Marie se stejně bezhlavým dítětem.

Řeháček (ČSSD): O bezhlavé Marii
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Součástí koupě bylo i 153 m2 pozemku, naprosto zdevastované oplocení a tři vysoké stromy, z nichž některé jsou v život ohrožujícím stavu. Za tento „skvostný“ soubor v Knapovci vedení města zaplatilo soukromému majiteli z městské kasy 11 322 Kč. No nekupte to!                                                                                                                                           
Když jedné soše chybí hned dvě hlavy je očividné, že její oprava nás bude stát balík. Když k tomu připočtete ještě nové oplocení a prořez či skácení okolo stojících stromů, tak i velký optimista musí počítat minimálně v desítkách tisíc korun. Pesimista počítá o řád výš. Pokud se vedení města nepodaří alespoň na část nákladů sehnat bůh ví kde dotaci, vše opět zacvaká z městské pokladny.                                                                                                                                       
Nemám zhola nic proti náboženskému zápalu vedení města. Bůh chraň. U KDU-ČSL to tak nějak „dá rozum“. U politických přeběhlíků lze předpokládat, že budou nosit třeba i burku, pokud jim to zajistí placené funkce. U SNK Oušťáci a ODS je to již poněkud překvapivější zjištění. Ale proti gustu žádný dišputát.

Vedení města by však k ukojení svého náboženského nadšení rozhodně nemělo využívat městskou pokladnu, tedy peníze nás všech. Třeba proto, že drtivá většina Čechů a tedy i Oušťáků náboženským zápalem zrovna neoplývá. Asi vědí proč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.