Řehounek (ANO): Jan Řehounek rezignoval jako náměstek primátora Pardubic

14.12.2017 19:13

Na čtvrtečním jednání Zastupitelstva města Pardubic rezignoval na funkci náměstka primátora Jan Řehounek. Funkci náměstek opustí na konci roku.

Řehounek (ANO): Jan Řehounek rezignoval jako náměstek primátora Pardubic
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Lídr ANO v Pardubickém kraji a náměstek primátora Pardubic Jan Řehounek

Na čtvrtečním jednání Zastupitelstva města Pardubic rezignoval na funkci náměstka primátora Jan Řehounek. Funkci náměstek opustí na konci roku.
„Nikdy jsem nebyl zastáncem kumulování funkcí. Hned po prvních týdnech, respektive dnech fungování sněmovny mi bylo jasné, že je opravdu nereálné souběžně vykonávat oba posty. Na práci ve sněmovně kladu velký důraz a jsem přesvědčen, že v Praze budu nápomocen k mnoha věcem, které budou pozitivní jak pro Pardubice, tak celý Pardubický kraj. I proto si post zastupitele města ponechám. Chci v tuto chvíli poděkovat všem kolegům z rady města i zastupitelstva a všem kolegům z magistrátu. Myslím, že především v oblasti strategie rozvoje nebo dotační politiky jsme odvedli velký kus práce a jsem přesvědčen, že například v dotační platformě ITI budeme sklízet zasloužené ovoce,“ uvedl ke svojí rezignaci na post náměstka primátora Jan Řehounek.
„Rozhodnutí Jana Řehounka vítám a oceňuji ho, i já zastávám stejný názor na souběh takto časově náročných funkcí. Děkuji mu za práci, kterou pro město odvedl a jsem přesvědčen, že náš pardubický region bude i jeho prioritou ve sněmovně. Doufám, že se k podobnému kroku jako Jan Řehounek odhodlají všichni ti, kteří kumulují funkce a to napříč celým politickým spektrem,“ uvedl k rezignaci náměstka primátor Martin Charvát.
Zdroj: www.janrehounek.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…