Rejmont (TOP 09): Bude po volbách Česká republika rudá?

27.02.2017 21:53

Předseda vlády a ČSSD Bohuslav Sobotka považuje bohumínské usnesení, které sociální demokracie přijala v roce 1995 a zakazuje jí spolupráci s KSČM, za přežité. Případná vládní koalice ČSSD s komunisty po příštích parlamentních volbách by podle něj tak nebyla problém.

Rejmont (TOP 09): Bude po volbách Česká republika rudá?
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloš Rejmont

Klíčový protikorupční závazek, který dali politici veřejnosti před volbami v roce 2013, poslanci pohřbili. Povinnost zveřejňovat smlouvy v registru smluv, aby mohly platit, se nakonec nemá týkat státních podniků. Byl prosazen a schválen právě hlasy sociálních demokratů a komunistů. K nim se připojili lidovci (podle hesla kam vítr, tam plášť) a k mému nemilému překvapení i ODS.

S dlouho komunisty propagovanou progresívní daní vyrukovala ČSSD, která chce zavést 4 daňová pásma 12, 15, 25 a 32 procent počítané ze super hrubé mzdy. Bude to znamenat větší odliv mozků. Např. průzkum mezi studenty českých lékařských fakult ukázal, že 27% mediků (a může být hůře) plánuje po skončení studia pracovat v zahraničí.

Případnou povolební koalici ANO s komunisty dlouhodobě mlží Babiš. Např. v září 2016 pro Týden prohlásil: "Určitě bychom tam s nimi být nechtěli. Ale pokud vznikne po volbách nějaká situace, tak budeme vyjednávat se všemi. Proč bychom měli komunisty ignorovat? Jaký je k tomu důvod?"

Prezident Miloš Zeman nevyloučil, že by jmenoval vládu i se zástupci komunistů.

Bude po říjnových volbách 2017 naše země zase rudá?

Doufám, že ne.

MUDR. MILOŠ REJMONT, PŘEDSEDA RO TOP 09 SEMILY

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …