Rejmont (TOP 09): Trestně stíhaný člověk premiérem České republiky

10.12.2017 9:20

A je to tady. Bývalý komunista Andrej Babiš byl jmenován předsedou vlády. Poprvé od listopadu 1989 se tak stal premiérem naší země estébák a trestně stíhaný člověk.

Rejmont (TOP 09): Trestně stíhaný člověk premiérem České republiky
Foto: TOP 09 / Šimon Pikous
Popisek: Miloš Rejmont

Zeman se tak pomstil všem slušným lidem, protože cítí hlubokou nenávist k demokratickým politickým stranám, ke svobodným médiím, k liberálům, k akademickému světu i ke svobodomyslné střední vrstvě. Soulad duší mocenského dua Zeman-Babiš byl tak definitivně potvrzen. Zeman totiž potřebuje Babišovi voliče, ale i jeho média, ke svému znovuzvolení. Babišovi na oplátku Zeman vyhovuje. Kdokoliv jiný z kandidátů by mu dělal problémy, tedy choval by se jako normální nezávislý prezident, a ne jako jeho podřízený.

Jak se k jmenování Babiše premiérem vyjádřili čelní představitelé naší TOP 09?

Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil: "Voliči ve volbách rozhodli a takový výsledek je potřeba respektovat. Hnutí ANO vyhrálo volby a má právo pokusit se sestavit vládu. Nesouhlasíme ale s tím, aby v čele naší země stál bývalý spolupracovník komunistické Státní bezpečnosti a člověk, který je obviněn z dotačního podvodu. Není to dobře pro úroveň politické kultury v České republice a poškozuje to náš obraz v zahraničí.

Andrej Babiš navíc spoléhá na to, že jeho vládu podpoří extremisté z SPD a KSČM. Brzy se tedy ukáže, jestli na půdě Sněmovny bude pokračovat dosavadní spolupráce Babiše s Okamurou a komunisty, kterou se ANO evidentně stydí přiznat. TOP 09 jednoznačně vládu Andreje Babiše ve Sněmovně nepodpoří a svoji důvěru jí nevyjádří."

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek: "Dnes byl jmenován předsedou vlády České republiky předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Formálně nelze protestovat, protože vyhrál volby a jeho hnutí má právo vládnout. Trápí mě ale otázka, zda se na podatelně Úřadu vlády bude používat tradiční věta: „Nesiem dokumenty pre pána Bureša“ nebo zda vzhledem k významné funkci bude zvoleno nové krycí jméno."

Do listopadu 1989 v naší zemi vládli komunisté s podporou estébáků, nyní estébák s podporou komunistů.

Je mi z toho smutno...

MUDR. MILOŠ REJMONT, MÍSTOPŘEDSEDA TOP 09 LIBERECKÉHO KRAJE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.