Řepa (ČSSD): Výsledky interpelací

15.01.2016 21:26

Chtěl bych seznámit veřejnost s některými zajímavými výsledky interpelací, které často na jednáních zastupitelstva pokládám.

Řepa (ČSSD): Výsledky interpelací
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Na listopadovém zastupitelstvu jsem se dotazoval, jaká je koncepce v oblasti využívání budov pro potřeby úředníků, které nejsou ve vlastnictví MČ Brno-střed a musí se za ně tudíž hradit nájem. Zde je odpověď. Již nějakou dobu se na radnici zvažuje přestěhování některých odborů, protože pro MČ BS by se tím daly ušetřit nemalé částky. Za pronájem magistrátu na Husové 3 se platí ročně 256.444 Kč a za pronájem budovy na Husové 8 se soukromému vlastníkovi hradí ročně 666.087 Kč. Tato částka se tedy blíží za rok k milionu korun, které by se daly jistě využít smysluplněji. Trochu mne tedy překvapuje, že dle vyjádření pana tajemníka se zatím záměr přestěhovat se pouze připravuje a zvažují se varianty M. Horákové 17 a Bratislavská 26. Jaké bude konečné řešení, je tedy jen na současném vedení radnice a jeho rozhodnutí. Chtěl bych, aby byl zároveň zachován komfort pro občany, ale aby se nemusel platit nájem jiným subjektům.

Další mé interpelace směřovaly například k uvažovanému participativnímu rozpočtu, kde i když pan starosta ve zpravodaji informoval o tom, jak to funguje jinde, tak ani zde nic konkrétního na stole není. Pouze jsem obdržel informaci, že by se to týkalo asi 0,5% z rozpočtu městské části ročně. Veřejnost by tedy mohla rozhodovat spíše jen o menších projektech. Navíc se zde skrývá úskalí, že jen velmi malá skupina lidí může tuto částku každoročně zajistit pro sebe a své nápady. Rád se nechám překvapit, jak tento ambiciózní plán bude fungovat, myšlenka je to sice zajímavá, ale daleko důležitější je samotné provedení. Na závěr bych Vás rád informoval ještě o jednom údaji, o který jsem žádal interpelací a to sice částky ročních plateb nejrůznějších pojištění. I zde by mělo dojít ke změnám ve výběrovém řízení, které se připravuje. Pro rok 2015 MČ BS uhradila na tyto účely 3.416.401 Kč. I zde tedy, doufám, dojde k úsporám.

Mgr. Tomáš Řepa, zastupitel ZMČ Brno-střed

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.