Republika: Musíme se spojit proti vládě oligarchie a mediokracii Babiše

01.03.2015 9:12

Dne 28. 2. 2015 se konala v Praze druhá celostátní konference strany Republika. Jejím hlavním programem bylo zvolení nového předsednictví strany.

Republika: Musíme se spojit proti vládě oligarchie a mediokracii Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Otto Chaloupka

Na úvod konference se konala minuta ticha k uctění obětí útoku v Uherském Brodě. Po procesních hlasováních předseda strany Republika Otto Chaloupka přednesl zprávu o činnosti strany Republika, ve které vyzdvihnul rozšíření členské základny strany, vytvoření celorepublikové struktury strany a účast ve volbách do Evropského parlamentu a především v Komunálních a Senátních volbách.

Novým předsedou strany Republika byl zvolen většinou delegátů Michal Babák. Prvním místopředsedou byl zvolen většinou delegátů Bohuslav Jedinák. Dalšími místopředsedy byli zvoleni Jan Blažek, Antonín Cekota, Otto Chaloupka, Radka Sitarová a Zdeněk Renc.

Závěrečné usnesení strany Republika:

Konference strany Republika pověřuje předsednictvo strany, aby i přes programovou pestrost a dílčí rozdílnost započalo aktivní jednání s relevantními demokratickými politickými stranami, hnutími, profesními uskupeními, občanskými sdruženími a občanskými iniciativami.

Hlavním cílem jednání by mělo být potenciální seskupení všech politických sil a veřejných iniciativ v boji proti vládě oligarchie, mocenského kartelu a mediokracie Andreje Babiše. Zejména pak k vytvoření jednoho společného volebního "bloku" či iniciativy, která umožní občanům České republiky ve volbách do obou komor Parlamentu ČR a jednotlivých zastupitelských sborů v zemi prosadit návrat demokracie, úcty k individuálním svobodám a nedotknutelnost svobody a práv občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: REPUBLIKA

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…