Republikáni Miroslava Sládka: Kam s nimi?

07.12.2016 7:34

Týmy vědců v Evropě a USA se nyní zamýšlejí nad problémem, kam rozmístit miliardy lidí, kteří přibydou na povrchu planety v příštích patnácti letech. V roce 1800 byla na zeměkouli s vysokou pravděpodobností 1 miliarda lidí.

Republikáni Miroslava Sládka: Kam s nimi?
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Trvalo dlouhých 125 let, než se tento počet zdvojnásobil, takže v době velké hospodářské krize obývaly naši planetu 2 miliardy.

A tehdy začalo množení v Africe, Asii a Jižní Americe geometrickou řadou. Dostat se z 6 miliard na 7 totiž trvalo již jenom 12 let, a to mezi lety 1999 až 2011.

V Evropě, ve Spojených státech amerických a v Kanadě a Austrálii ve stejné době poklesla porodnost, takže veškerý nárůst populace má skutečně na svědomí Afrika, Asie a Jižní Amerika. Normální rodina v Evropě totiž posuzuje zodpovědně svoje možnosti ekonomicky a výchovně zajistit zdárný rozvoj svých dětí. Proto většinou zůstává rodina u jednoho až dvou dětí. Pominul bych takové argumenty, že je za nízkou porodností pohodlnost mladých lidí, kteří se chtějí především sami užívat.

V rozvojových zemích, ač sami třeba nemají tamní obyvatelé nic jiného než potraviny a ošacení dodané OSN, se množí naprosto nezodpovědně. Ovšem tamní podnikatelé a politici se pranic nezajímají o přemnožení populace, rozvoj průmyslu a zemědělství, které by mohly zajistit zvýšení úrovně místních obyvatel. Raději tito podnikatelé a politici rozkrádají mezinárodní humanitární pomoc a za takto získané špinavé miliardy posílají svoje děti do Oxfordu, sami si kupují nemovitosti v Evropě a užívají si luxusní život. Vůbec jim přitom nevadí, že před jejich prahem leží tlející mrtvoly jejich spoluobčanů, kteří zemřeli hlady. Konec konců kdykoliv mohou nasednout na svůj soukromý Boeing a odletět do svého zámečku třeba na Azurové pobřeží. Ovšem, kdyby jenom rozkrádali humanitární pomoc. Oni třeba kácí deštné pralesy v Brazílii a nenávratně tak ničí plíce planety. Potom, kdo ničí životní prostředí, rozvinuté průmyslové země, anebo příjemci humanitární pomoci. Odpověď je jednoznačná. Vědci, pokud tam nějací jsou se zabývají nikdo neví čím. Rozhodně však ne otázkou, kam umístit a jak nakrmit tamní populaci. Možná, že se zabývají spíše tím, jak nakoupit technologie v Číně, která je ovšem ukradla na Západě. Třeba technologie klonování, které by umožnily na dvojnásobek prodloužit život krvavým diktátorům s plnými chladničkami lidského masa, a jim podobné africké, asijské a jihoamerické „elitě“.

S vysokou pravděpodobností bude v roce 2030 na planetě již 10 miliard lidí. Zatímco se „elita“ rozvojových zemí stará jenom o sebe a svůj luxus, vědci v Evropě a Severní Americe ve své hnijící solidárnosti již přišli na to, kam ty miliardy umístit. Nikoho jistě nepřekvapí, když je rozmístí do jižní Kanady, na území od Skalistých hor po Atlantik v USA, v pásu od Černého moře přes celé Rusko. A samozřejmě do Evropy.

Tak umístění bychom již měli, tak proč se ptát Evropanů, Rusů Kanaďanů a Američanů, zda s tím souhlasí.

Zajímavé je, a to je také alarmující, že se nikdo z těch vědeckých týmů nezabývá tím, jak 10 miliard nakrmit, když vlastně pracuje a mimo jiné produkuje potraviny jen nepatrná část obyvatelstva planety, a to hlavně ta bílá?

A že by někdo z nich namítal, že by se nemuseli ti, kdo nemají co jíst množit jako o závod? To by bylo přeci politicky nekorektní. Takovou otázku by si jistě žádný vědec, který se chce udržet ve výzkumu ani nedovolil položit.

Proto by se měli ptát ti, kdo produkují potraviny, tedy bílí lidé a ptát by se měli i na to, jak může kdokoliv plánovat rozmístění miliard na území, kde sami dnes žijí a kde potřebují půdu. To se bude zabírat zemědělská půda, anebo se budou ve městech budovat gigantické mrakodrapy? Viděl někdo z vás futuristické předpovědi typu Soudce Dredd anebo v novém Elysium? Chce kdokoliv z nás, aby se tato futuristická vize stala skutečností?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…