Republikový sněm Svobodných

17.11.2014 15:38

V Praze jednal Republikový sněm Svobodných.

Republikový sněm Svobodných
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

VYSTOUPENÍ HOSTŮ

David Coburn - skotský europoslanec za UKIP

Narozen  v Glasgow (Skotsko) v r. 1959. Byl proti nezávislosti Skotska. V EP je ve výboru pro rybolov.

Na sněmu Svobodných mimo jiné řekl:

Je mi ctí být tady v ČR, přivádí mě to, že sdílíme podobné myšlenky. Vaše strana a předseda perfektně ladí s myšlenkami UKIP.

EU je strašlivá hydra, která ničí ekonomiky v celé Evropě. Musíme spolupracovat, tak jako jsme museli během II. světové války nebo i během Studené války, abychom tuto evropskou totalitu zničili. Je to režim, který je třeba odstranit.

Vy Češi se můžete pyšnit takovými osobnostmi, jako byl Jan Hus. Svobodně smýšlející lidé ať už v ČR, Švédsku, v Británii musejí spolupracovat, aby tu dnešní totalitu zničili.

Miluju Evropu a její rozdílnosti. Nechceme Evropu, kde je vše stejné, Evropu, která je řízena nikým nevolenou byrokracií, Chceme se radovat z rozdílností, které tu jsou, chceme spolupracovat. Nechceme žít na úkor kapsy někoho jiného! Chceme Evropu, kde se soutěží i pokud jde o daně a kde víme, kam naše peníze jdou. Když nějaká země není atraktivní, tak z ní kapitál odejde – tato konkurence je zdravá pro všechny. Nechceme, aby Evropa byla řízena jen ve prospěch 1jedné nomenklatury. Na EU není nic demokratického – EU, to jsou nikým nevolené úřady, nevolená komise plná lidí, kteří na národní úrovni selhali nebo dokonce byli vyšetřováni.

EU směřuje k tomu, že bude jednotlivé země likvidovat. Evropský parlament, kde s vaším předsedou pracujeme, nemá žádnou pravomoc. Jsme jako eunuchové, kteří nic nezmůžou.

Nemáme šanci zastavit, co přichází z EU – jediné, co můžeme je klást tomu překážky, zdržovat tu evropskou legislativu a klást jí překážky. Proto chceme vytvořit libertariánskou frontu. V EU převládají socialisté všech barev – vy jste si tu socialismu už užili dost a nechcete ho tady znovu.

Naše strana UKIP v eurovolbáh volbách zvítězila a věřím, že se brzy stane nejsilnější stranou ve Velké Británii. Věřím, že se to povede i vám! To, co se nám povedlo ve volbách do EP se nám doufejme podaří i příští rok ve volbách do Dolní sněmovny.

Jste chytří mladí lidé a máte velkou šanci věci změnit k lepšímu. V Petru Machovi máte charismat lídra jako je náš Nigel Farage. Máte i tu chemii potřebnou k úspěchu – máte lídra, organizační strukturu.

UKIP stejně jako Strana svobodných občanů není protievropská. Jsme proevropští. Chceme Evropu národních států, které spolupracují dobrovolně a ne jen pro úzkou vládnoucí třídu. Doufám, že najdeme další partnery napříč celou Evropou, že se zbavíme socialismu v Evropě!

Přeji vám mnoho štěstí, ať se vám vše podaří a my UKIP jsme připraveni vám vždy pomoci.

Europoslanec Peter Lundgren (Švédští demokraté)

Původním povoláním řidič kamionu (od roku 1984), má tedy zkušenosti jak s vnitrostátní, tak i mezinárodní kamionovou dopravou – zabývá se předně dopravou a problematiky práce řidičů, v EP je členem komise pro Dopravu a turismus.

Na sněmu mj. řekl:

Naše strana, stejně jako ta vaše, chce nezávislé státy a nechce, aby EU řídila naše životy. Společně s UKIP a Svobodnými bojujeme v Evropském parlamentu za více demokracie, protože v EU je vážný nedostatek demokracie. Politická elita v Bruselu je jako krokodýli: mají velkou tlamu a žádné uši. Pořád jen mluví, ale neposlouchají. My posloucháme, co lidi chtějí. Náš klub se neustále rozrůstá – strany v klubu posilují, navázali jsme dobrou spolupráci, pro naše oponenty je čím dál těžší na nás útočit.

Povím vám příklad, jak vypadá taková demokracie podle EU. Ve středu jsme volili 14. místopředsedu EP – samozřejmě jsme byli proti, nechceme aby by jich bylo tolik. A představte si – mohli jsme hlasovat jen pro, nebo se zdržet. Nemohli jsme vůbec hlasovat proti! Tlačítko PROTI ani nešlo zmáčknout!

V evropských volbách jsme kandidovali se sloganem „Do Bruselu posíláme obyčejné lidi“. A také jsme to tak udělali – my jsme obyčejní lidi, žijeme obyčejným životem. Já jsem byl řidič kamionu, moje kolegyně pracovala ve zdravotnictví. Politici v Bruselu žijí v bublině, nemají vůbec tušení, jak žijí normální lidé! Oni i tam žijí nad poměry, dokonce jsem zjistil, že plat předsedy komise Junckera je tajný! Já si teď za týden vydělám to, co před tím za měsíc – jen tím, že sedím v EP. Je to dobrý život, ti lidé tam nemusejí pracovat nijak tvrdě, proto také proti nám ti nahoře bojují jak můžou, protože se rozhodně nechtějí vrátit k obyčejným životům…

Společně s UKIP a Svobodnými jim to budeme pořád připomínat – jak žijí obyčejní lidé a  že pro ně chceme svobodu!

Europoslanec Richard Sulík (SaS, Slovensko)

Na sněmu Svobodných vystoupil už podruhé. Mj. řekl:

Je málo stran, které jako hlavní agendu používají zdravý rozum. Naše strana má také šest let, jako vy. Na vás se mi líbí se mi ta klidná argumentace – sice nenadchne masy přes noc, ale časem to přesvědčí dostatek lidí. Toto si na Svobodných cením – jasně vyargumentované postoje. Skoro až závidím Petru Machovi, jak dokáže v diskusích v klidu argumentovat a diskutovat!

My jsme zažili raketový úspěch – 15 měs po vzniku jsme měli 12 %. Vy jste sice tak rychle nahoru nešli, ale zase nezažijete raketový pád. Jsem připraven vsadit se s každým z vás o láhev dobrého červeného, že v příští sněmovně budete!

Lišíme se v jedné věci. Vy chcete vystoupit z EU a zůstat v Evropském hospodářském prostoru. Je vždycky lepší, když státy mezi sebou obchodují a neválčí. Když nějaký stát vstoupí do EU, je to jako příchod do nějakého mafiánského prostoru. Takže proto si myslím, že pokud  někdo vystoupí, ti byrokrati udělají vše proto, aby dotčná země nemohla volně obchodovat. Proto my máme v tomto poněkud odlišný plán – budeme se snažit EU zreformovat.

Podobné je to s eurozónou – to je také takový zvláštní spolek, jak tam jednou vstoupíte, už se nikdy nedostanete ven! Slovensko tu chybu udělalo a – bohužel – já byl tehdy poradcem ministra financí a dělal jsem vše pro to, aby se Slovensko stalo členem toho „elitního kubu, kde se solidně hospodaří“. My se tam přímo hrnuli – a dnes už víme, že jsme akorát strčili hlavu do smyčky. Pevně doufám, že Česká republika takovou chybu neudělá!

Svobní teď mají obrovskou šanci zvednout tohle téma ve veřej diskusi a dokázat voličům vysvětlit, že to není výhra, přijímat euro. V nejbližších 2–3  letech mohou Svobodní sehrát důležitou roli – vtloukat lidem do hlavy, že je špatné se teď hrnout do eurozóny.

Při vzniku strany jsem sledoval Věci veřejné, AfD (Německo) a vás, Svobodné. Ověřil jsem si, co velice uškodilo nám třem ostatním stranám (VV, AfD a SaS):

1) vnitrostranické konflikty – to je prostě smrt, prát špinavé prádlo na veřejnosti;
2) bojovat s předsedou – Petr Mach jistě bude vědět sám dobře, jak dlouho má být předsedou. Pokud bude kandidovat na předsedu respektujte to prosím.

Je moc dobře, že váš předseda kandidoval do EP. To je výborný prostor na dělání politiky. Když něco řekne europoslanec když něco řekne, má to mnohem větší váhu, než když to poví  obyčejný předseda mimoparlamentní strany.

Přeji vám, abyste po další parlamentních volbách byli parlamentní stranou.

Petr Mach, předseda Svobodných

Dnes jsou Svobodní vyspělejší, než když jsme začínali. Tento sněm je tedy příležitosti říct si pár slov, v jaké situaci se nacházíme. Každý si spíše povzdechne, že naše země je zadlužená a utápíme se v byrokracii, ekonomika neroste. Situace je podobná v mnohých evropských zemích. Vidíme, jak jistá část Evropanů cítí nadřazenost nad zbytkem světa.

Přitom zažíváme úpadek, jak ekonomický, tak kulturní. Celá Evropa se utápí v byrokracii. Kdo studoval historii, tak mu to musí něco připomínat, mně to připomíná, jak upadala Římská říše. I Evropa má dnes svoje barbary, vůči kterým se vymezuje. Vzniká islámský stát, jehož ideologie přímo ohrožuje naši civilizaci, současně na východě vidíme postupně se rozšiřující se Rusko.

Naše ekonomika, i ekonomika dalších států, nedokáže držet krok se zbytkem světa. To je to, co nás nejvíce ohrožuje. V Evropském parlamentu program pro dotování školního mléka, kvóty pro ženy v dozorčích radách firem, to samé se děje na národní úrovni. Ministerstva řeší zákaz limonád ve školách, řešíme prostě hromadu nesmyslů – nutně musíme být terčem posměchu našich nepřátel. Nemůžeme se divit, že ztrácíme krok. Nacházíme se v takové celkové bezradnosti. Když dáme souhlas nebo se přímo zapojíme do války proti Libyii nebo vymýšlíme sankce proti Rusku – zkrátka něco se udělá – myslíte, že to něco změní? Oni se nám vysmějou. Snaha vnutit náš model demokracie, vnutit všem něco silou, je prostě chyba.

Na národní úrovni to můžeme vylepšit tím, že omezíme moc politiků. Za doby vlády komunistů existovaly vzory na Západě. Teď takové vzory prostě nejsou – země, ke kterým bychom mohli vzhlížet. Pravd, tu a tam se nějaké ty vzory vyskytnou. Například ve Švýcarsku mají nízké daně. Můžeme se podívat na tyto země a můžeme se inspirovat. Naši konkurenti řeknou, že to jsou jen nějak daňové ráje... Na to já říkám „Chc,i aby ČR byla daňovým rájem! Chci, aby se zde lidem dobře žilo.“

Chceme, abychom byli státem, který nezasahuje lidem do života, ale je natolik silný, že má fungující obranu a správu této země. Chceme, abychom žili v míru a prosperitě. Jsme v tom v ČR osamoceni. Slyšel jsem i názory, že je těžké bojovat na české politické scéně, že tu máme komunisty. Naše myšlenky nechceme prosazovat tak, že zakážeme jiné. Naše strana staví na zdravém rozumu. Naše liberální směřování je směrem zdravého rozumu. Takovou stranou musíme zůstat. Věřím, že tím nejbližším je úspěch ve volbách do Poslanecké sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…