Restart 2014: Restart dodržování zákonnosti v Praze

18.08.2014 17:20

Primátor Hudeček dal přednost osobním zájmům a populismu před potřebami obyvatel Prahy. Díky jeho chybným rozhodnutím v minulosti nemůže Praha čerpat prostředky z Evropské unie.

Restart 2014: Restart dodržování zákonnosti v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Jeden z důležitých bodů programu politického hnutí RESTART 2014 je dodržování zákonů a zákonnosti v Praze. Kandidátka na primátora a lídr hnutí v Praze, Ing. Světlana Kubíková k tomu sdělila:

„Je třeba návrat k dodržování zákonů při přípravě a schvalování městských opatření a vyhlášek. Příkladem takového nedodržování je rozpor v pražských stavebních předpisech. Obcházení zákona zavání anarchií a v konečném dopadu znejistění pro investory i obyvatele.“

Pražské stavební předpisy by měly platit již od 1. října, ale tak tomu bohužel nebude. Kubíková dále uvedla, že zástupci RESTART 2014 budou požadovat pravdivé složení účtů za hospodaření s prostředky Prahy a skutečnostmi spojenými s čerpáním respektive nečerpáním finančních prostředků z fondů EU.

Při sestavování rozpočtu Prahy hodlá RESTART 2014 klást důraz na dostatek financí pro sociální oblast. Rezervy vyhledáme v oblastech náramně nápadného nárůstu financování některých oblastí. Příkladem, kdy Praha evidentně a zbytečně přichází o peníze z Evropské unie je současná situace obžalovaného primátora. Do mnoha operačních programů se nyní Praha nemůže přihlásit, protože účast v takovém programu vyžaduje mimo jiné čestné prohlášení statutárního zástupce o tom, že proti jeho osobě není veden trestní stíhání. Jediným statutárním zástupcem Prahy je primátor Hudeček, který je vzhledem ke svým chybným rozhodnutím v minulosti, již obžalován. Praha se tedy nemůže přihlásit do programů, který nabízí finanční prostředky k obnově budov, parků apod.

RESTART 2014 zásadně nesouhlasí s povyšováním vlastních zájmů primátora Hudečka nad potřeby obyvatel Prahy. Jak Kubíková uvedla: „Praha potřebuje restart, Praha potřebuje uklidit. Nabízíme seriózní práci místo populistických slibů.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: azz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.