Říčař (ANO): Chci hnutí více dostávat mezi lidi

15.11.2019 16:46

Hnutí ANO v Praze si zvolilo obměněné vedení, předsedou zůstává Jan Říčař.

Říčař (ANO): Chci hnutí více dostávat mezi lidi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Říčař

Staronovým předsedou pražské organizace hnutí ANO se stal Jan Říčař, který byl jediným kandidátem. Říčař byl zvolen 132 hlasy z celkového počtu 197 hlasujících a svůj mandát tak obájil na další dva roky.

„V první řadě bych chtěl poděkovat kolegům za důvěru a cením si ji o to víc, že mohla volit celá členská základna, namísto obvyklého systému delegátů. Rozhodně je co zlepšovat, chci být aktivní ve vztahu k jednotlivým organizacím a více hnutí ANO dostávat mezi lidi. Mám dobrý pocit z celého nově zvoleného týmu a věřím, že na tom budeme pracovat společně,“ řekl předseda krajské organizace Praha Jan Říčař.

Mandát obhájil i 1. místopředseda Miroslav Nauč, kterého na sněmu podpořilo 136 členů ze 189 přítomných. Společně s Říčařem byl Nauč jediný, kdo z předchozího vedení kraje mandát obhajoval.

Počet řadových místopředsedů se nově zvýšil na tři a stali se jimi Lubomír Brož (zastupitel hlavního města Prahy a zastupitel MČ Praha 5), který obdržel 121 hlasů, Lenka Vedralová (zastupitelka MČ Praha 12), kterou podpořilo 100 členů a profesorka Věra Adámková (poslankyně a), jež získala 88 hlasů.

Úterního sněmu se zúčastnilo 202 členů pražské organizace hnutí ANO, kteří si nové předsednictvo zvolili na další dva roky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.