Říčař (ANO): Změně režimu nakládání s byty nahrává i situace na trhu

08.10.2017 15:15

Zastupitelstvo MČ Praha 11 schválilo záměr zpřístupnit 194 nových bytů v objektu Zahrady Opatov k pronájmu. Změnami v oblasti bytové politiky chtějí radní na Jižní Město přilákat zejména mladé rodiny.

Říčař (ANO): Změně režimu nakládání s byty nahrává i situace na trhu
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Jan Říčař

31. zasedání Zastupitelstva jedenácté městské části se sice protáhlo do večerních hodin, vyčerpávající jednání však nakonec vedlo k přijetí několika zásadních rozhodnutí. První z nich se týká bytového komplexu Zahrady Opatov: 194 bytových jednotek, kterými objekt disponuje, nabídne Praha 11 místo původního režimu prodeje k pronájmu.

Radě se tak podařilo prosadit odblokování strategického majetku městské části a umožnit jeho využití k dalšímu rozvoji Jižního Města: „Není žádným tajemstvím, že patří Jižní Město k pražským čtvrtím s nejstarší populací. Tento trend navíc v čase prokazatelně nabývá na intenzitě, pokud tedy nechceme, aby Praha 11 nakonec zůstala bez obyvatel, musíme s ním pracovat a efektivně na něj reagovat. Vedle ostatních aktivit a projektů na poli občanské vybavenosti, územního rozvoje či možností trávení volného času, kterými se k nám snažíme přilákat zástupce mladší generace, má své nezastupitelné místo i zdravá koncepce bytové politiky. Zahrady Opatov jsou situované do bezprostřední blízkosti parku i stanice metra, kterým se během dvaceti minut dostanete do centra - pro rodiny tedy ideální bydlení. Ostatně změně režimu nakládání s byty z prodeje na pronájem nahrává i současná situace na trhu s nemovitostmi,“ uvedl radní Jan Říčař, MBA (ANO).

Za další dobrou zprávou pro všechny místní (a ve světle výše uvedeného i pro ty, kdo o životě na Jižním Městě teprve uvažují) lze pak jednoznačně považovat usnesení Zastupitelstva, kterým dojde k navýšení rozpočtu městské části o účelové investiční dotace od Magistrátu hl. m. Prahy v celkové výši 111 200 tis. Kč. Rekordní částka, kterou se „jedenáctce“ podařilo od města získat, půjde podle starosty Ing. Petra Jiravy (ANO) „… mimo jiné na realizaci rozsáhlého projektu regenerace městské části, na kterém se občané aktivně podílí svými návrhy a podněty. K tomuto projektu pořádáme pravidelně veřejná setkání, kde společně diskutujeme o dalších lokalitách, které by do něj bylo možné zařadit – díky této spolupráci pak další podobu jedenáctky určují primárně lidé, co tu žijí.“

Z konkrétních lokalit se revitalizace dočkají například vnitrobloky v ulicích Ke Kateřinkám/Modletická či Michnova/Podjavorinské/U Modré školy, veřejné prostranství Ke Kateřinkám/Opatovská a dostane se i na rekonstrukci víceúčelového hřiště u ZŠ Donovalská, zdravotního střediska v ulici Hviezdoslavova a opravu infrastruktury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…