Richterová (Piráti): Děti potřebují své rodiče a blízké, když jsou nemocné

20.02.2024 13:07 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dětem a pospolitosti.

Richterová (Piráti): Děti potřebují své rodiče a blízké, když jsou nemocné
Foto: Hana Brožková
Popisek: Olga Richterová a Ivan Bartoš

Být spolu je normální. Děti potřebují své rodiče a blízké, když jsou nemocné. Něco je bolí, a potřebují se vyznat v nové a pro ně složité situaci. S blízkými se lépe uzdravují (i podle studií!). Fotky v rámci osvěty, že “Být spolu je normální”, napomáhají pochopení i mezi rodiči a zdravotníky. Jsou totiž partnery v péči o dítě. A také jde o vyvracení mýtů, které ohledně přítomnosti blízkých osob v nemocnicích stále někde přetrvávají. Jinde už je ale heslo, že rodič není návštěva, realitou. A díky za to!

Pojďme myslet i na to, že jako rodiče můžeme často přetíženým zdravotníkům usnadnit velkou část běžné péče. Zkrátka hledejme cesty, jak být spolu, a přitom nenarušovat práva ostatních rodičů a dětí. Paravány, plenty, lehké přenosné židle… a dobrá vůle. Té ostatně potřebujeme všichni plnou náruč. A když jsme nemocní, tak dvě. Pomáhá k tomu i tato nová osvětová kampaň. Děkuji za ni a zvu. Přidejte se též!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Musíme říct zavčas STOP!

12:06 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Musíme říct zavčas STOP!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vpouštění politiků a neziskovek do škol