Richterová (Piráti): Klíčová je spolupráce mezi obcemi a tzv. sociální prací

18.02.2020 5:35

Komentář na facebookovém profilu k financování systému sociální pomoci

Richterová (Piráti): Klíčová je spolupráce mezi obcemi a tzv. sociální prací
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Štve nás, že každoročně plýtvá stát miliardy korun kvůli špatně nastavenému systému sociální pomoci. Reálně totiž nefunguje vládní program výstavby sociálního bydlení a ani obcím se za současných podmínek nevyplácí lidem v sociální krizi pomáhat. Výsledkem je přehazování všech problémů a výdajů na stát a na státní záchytný systém (klokánky, azylové domy, věznice). Tím se ale problémy nevyřeší, zatímco státní výdaje neustále rostou.

„Klíčové je dobře nastavit spolupráci mezi obcemi a tzv. sociální prací. Obce musejí dostat racionální podporu. V současné chvíli je pro ně jednodušší posílat lidi třeba do klokánků a přenášet náklady na stát. Jedná se o několik tisíc měsíčně, které obcím nikdo neuhradí. Po konzultaci s odborníky máme připravené některé rámcové návrhy. Situaci budu řešit také s ministryněmi Dostálovou a Maláčovou,“ řekla v Otázkách Václava Moravce naše Olga Richterová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…