Richterová (Piráti): Velice si vážím toho, že budu svým hlasem reprezentovat ČR

07.11.2018 14:10

Pirátka Olga Richterová bude reprezentovat Českou republiku na konferenci poslankyň ze všech zemí světa.

Richterová (Piráti): Velice si vážím toho, že budu svým hlasem reprezentovat ČR
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

První místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová dnes odlétá do Velké Británie, kde bude jako jediná česká poslankyně zastupovat ČR na konferenci poslankyň z celého světa (Women MPs of the World Conference). Při této příležitosti se Richterová zúčastní také recepce u britské premiérky Theresy May a recepce na britském ministerstvu zahraničí.

„Velice si vážím toho, že budu svým hlasem reprezentovat Českou republiku a hovořit s poslankyněmi od Izraele přes Nový Zéland po Kolumbii nebo Jihoafrickou republiku. Celá konference představuje jedinečnou událost a ve Velké Británii budí velkou pozornost. Sejde se tu více než sto vysokých představitelek svých zemí – včetně mě,” shrnula Olga Richterová.

Konference konaná v britském parlamentu, v House of Commons ve Westminsteru, je oslavou společenských změn, které se udály během posledních 100 let, kdy ženy ve Velké Británii hromadně získaly právo volit i být voleny. Organizátoři akce chtějí zároveň upozornit na úspěchy poslankyň po celém světě a podpořit diskuzi o širším zapojení žen do národní i mezinárodní politiky.

„Nikdo nám přesně neporadí, jak podpořit to, aby i v české politice měl ženský pohled své důležité místo. Nicméně celosvětová konference poslankyň, kde každou zemi zastupuje jedna politička, umožní sdílení zkušeností a vzájemnou inspiraci,” dodala Olga Richterová, která se kvůli účasti na konferenci sešla i s britským velvyslancem v Praze, panem Nickem Archerem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…