Řihák (ČSSD): Sestavili jsme funkční vládu. Období lánského puče je za námi

08.03.2015 18:56

Vyjádření k blížícímu se sjezdu ČSSD.

Řihák (ČSSD): Sestavili jsme funkční vládu. Období lánského puče je za námi
Foto: Archiv JŘ
Popisek: Senátor ČSSD Josef Řihák

Toto období bylo pro sociální demokracii úspěšné. Velmi dobrou zprávou pro ČSSD byl návrat po zhruba sedmi letech do vedení Poslanecké sněmovny. V rámci nové koaliční smlouvy se podařilo převzít vládní odpovědnost a sestavit funkční vládu, kterou tato republika potřebuje.

Jak hodnotit postavení ČSSD ve vládě a výsledky plnění jejího programu v rámci vlády? Myslím si, že ČSSD se podařilo za dobu, co je ve vládě, prosadit mnoho programových priorit a to již hned v prvním roce fungování. Osobně za velmi dobrý krok považuji zvýšení minimální mzdy, zrušení poplatků u lékaře, vytváření nových pracovních míst či výrazné investování do celé země. V plnění volebního programu budeme pokračovat i v tomto roce.

Jednou z našich priorit je předložení návrhu zákonu o prokazování původu majetku, o jehož ČSSD dlouho usiluje. Zaměřovat se budeme také na zákon o sociálním bydlení, o neziskových nemocnicích či o obecném referendu.

Naše okresní organizace podpořila a podporuje předsedu Bohuslava Sobotku. Podporuje i usnesení naší krajské konference. Které věci se dle Vás musí v ČSSD změnit, aby strana fungovala lépe?  Tak podle mého názoru strana funguje více než dobře. Je zcela jistě potřeba naslouchat občanům, přesvědčit je svou dobrou prací na všech úrovních, a ukázat jim, že pracujeme kvalitně a poctivě.

Hodnocení prezidenta republiky, který je bývalým předsedou ČSSD: 

Myslím si, že prezidenta republiky je v každém případě nutné respektovat. Jsem přesvědčen, že v našem okrese za ním většina občanů stojí a uznává ho, což je velice důležité. Za velmi důležitý také osobně považuji dialog, který se budu spolu s dalšími vrcholovými představiteli společně s prezidentem snažit rozvíjet.
 
Reflexe tzv. lánského puče:

Lánský puč byl jednou z nepříjemných událostí v sociální demokracii a jsem osobně nesmírně rád, že toto období je již za námi. Nyní máme úspěšného předsedu a premiéra, který dokázal, že je tím pravým člověkem, který může tuto zemi někam směřovat a dovést. Osobní vztahy v sociální demokracii jsou nyní velmi dobré, daří se nám všem úspěšně v mnoha věcech spolupracovat. Za velmi důležitou považuji i stabilizaci této země, což byl a je jeden z hlavních cílů této vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině