Robejšek (Realisté): Silný prezident pro těžké časy

22.08.2017 10:29

Prezident České republiky je postavou, která symbolizuje českou státnost a zároveň slouží jejímu zachování.

Robejšek (Realisté): Silný prezident pro těžké časy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Robejšek

V téměř stoleté historii našeho státu a v odlišných historických podmínkách jsme měli prezidenty názorově různě orientované, silné i slabé. Někteří hájili naše národní zájmy více, někteří méně a někteří vůbec ne. 

Příští rok nás čeká druhá přímá volba hlavy našeho státu. Je symbolické, že rok 2018 bude stým výročím vzniku Československa.

Realisté dlouho zvažovali, zda poslat vlastního kandidáta do prezidentského klání. Vždy jsem říkal, že první prioritou jsou volby do Poslanecké sněmovny, pak se budeme rozhodovat o dalších věcech. A to plníme. Kandidátky pro podzimní volby jsou uzavřeny, podány a my pokračujeme dále. Další volbou je volba prezidentská. Jakým výzvám bude náš příští prezident čelit a jaký by tedy měl být?

Volbu prezidenta republiky považujeme také za odpověď na selhání vládní politiky. Současná vláda nebyla schopna za celé čtyři roky představit kvalitní koncepci naší obrany. Přitom je zjevné, že vzhledem k neutěšené bezpečnostní situaci v Evropě a ve světě jsou a budou obrana státu a bezpečnost klíčovými tématy voleb parlamentních i voleb prezidentských. Ve Sněmovně zastoupené strany si tuto skutečnost možná uvědomují, ale nevědí, jak složitou bezpečnostní situaci řešit a nemají ani osobnosti, které by si věděly rady.

Jaký by měl náš příští prezident být? Dobrý prezident pro dnešní dobu musí splňovat tři klíčové předpoklady. Musí být obhájcem našich národních zájmů. Ty musí určovat jeho každodenní politiku. Musí být schopným velitelem ozbrojených sil. A v neposlední řadě musí být obratným ekonomickým diplomatem. Proč? Protože národní zájmy jsou pro budoucí existenci našeho státu klíčové. Protože doba, ve které žijeme, je plná bezpečnostních hrozeb a protože prosperující česká ekonomika je klíčem pro blahobyt našich občanů a stabilitu země.

Realisté se rozhodli postavit svého vlastního kandidáta, protože žádný ze stávajících uchazečů o prezidentskou pozici všechny tři nezbytné předpoklady nenaplňuje. Realisté však takového člověka ve svých řadách mají. Je jím Jiří Hynek, stávající prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu. Je to člověk, který se 20 let pohybuje v oblasti bezpečnosti, dokonale zná prostředí naší armády a již léta velmi úspěšně zastupuje české výrobce ve světě. Je to muž na vrcholu sil, se skvělou kondicí a velkým srdcem. Člověk, který hájí národní zájmy vším, co ve své profesi dělá, už nyní. Osobnost, která se nic z toho, co je pro kvalitní výkon prezidentské funkce potřeba, nebude muset učit. Již nyní má potřebné znalosti a kompetence. Proto je pro nás Jiří Hynek tou nejlepší volbou. Česká republika v něm bude mít silného prezidenta pro těžké časy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…