Rojtová (APB): Základem se musí stát princip zásluhovosti

29.04.2021 13:40 | Komentář

Přístup současného systému k práci a odměňování za ni, představuje pro část občanů možnost, jak pohodlně zahálet a být dotován z peněz poctivě pracujících. Umožňuje tak části občanů zneužívat sociální systém a práci druhých. Tím vznikají neproduktivní výdaje státního rozpočtu. Následně se nedostává finančních prostředků i na tak důležité výdaje, jakými jsou starobní či invalidní důchody, zdravotnictví, školství, obrana nebo na další oblasti života našich občanů. Nastavme takový systém přístupu k práci, aby byl skutečně motivační pro všechny sociální skupiny.

Rojtová (APB): Základem se musí stát princip zásluhovosti
Foto: Archiv MR
Popisek: Michaela Rojtová

Při poskytování podpory v nezaměstnanosti jednoznačně zvýhodňujme ty, kteří již pracovali a pracovat chtějí, před těmi, kteří systém jen zneužívají, tedy kdo společnosti dával, snažil se dávat, nebo mu v jeho snaze dávat zabránila vyšší moc formou zdravotního postižení, je oprávněným příjemcem sociálních výhod.
 
Rovnoprávný stav v sociální oblasti nastane okamžitým zastavením integračních programů pro začlenění menšin do společnosti, s výjimkou programů pro osoby, které zasáhla vyšší moc formou zdravotního postižení, přičemž je nutné vycházet ze skutečnosti, že v naší společnosti jsme si všichni rovni, a proto všichni mají stejná práva, stejné povinnosti i stejné možnosti.
 
Dále vytvořme koncepci vzdělávání, která bude odpovídat potřebám trhu práce, aby měla mladá generace větší šanci uplatnit se na pracovním trhu. Podporujme soukromý sektor a úspěšné podnikatele, kteří vytvářejí pracovní příležitosti.
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…