Rokytka (KSČM): Co bude s Babišovými "dcerkami" a "mámami", až osiří?

31.07.2017 4:33

Klid před bouří...

Rokytka (KSČM): Co bude s Babišovými "dcerkami" a "mámami", až osiří?
Foto: red
Popisek: Milan Rokytka

Andrej Babiš se po letech soužití s přítelkyní Monikou náhle žení, ačkoliv mu dříve stačilo jen jeho jméno v její OP za 1 000Kč. Zdravotní stav i rizika trestních stíhání v případě neproniknutí do nejvyšších politických funkcí se zřejmě zhoršují a chce proto zajistit druhou ženu svého života a její děti - Monika už velí svěřenským fondům a bez problémů pak převezme ekonomické jádro dědictví jménem Agrofert, a. s.

Kdo však převezme politické dědictví a hnutí ANO? Zde nebude situace tak jednoduchá, jednak že ekonomické a politické impérium bylo dosud spojeno personální unií a charismatické osobnosti tak v politické divizi Agrofertu nevyrostly, zvláště když je šéf častuje v soukromí urážkami typu "debilové z holdingu".

Babiš proto sází na ženy, ke kterým si buduje otcovský případně synovský vztah: Teličku v zahraniční politice nahrazuje Charanzová, Šlechtová v loyajalitě ve vládě poráží nezdravě ambiciózního Stropnického a tak jen postavení "anděla smrti" Faltýnka ve sněmovním klubu je díky neobratnosti Maxové asi neotřesitelné. Na vedení ANO, bude líp to však asi stačit nebude, ačkoliv je prvním místopředsedou a tedy v politických hierarchiích "korunním principem".

Věk i alkohol však hlodají na zdraví, energie se ztrácí a do rozhodující bitvy už nemusí mít nejlépe placený člen představenstva Agrofertu a jeho politické divize dost sil.

Navíc jeho kývnutí na vydání korunových obligací firmou, kterou má vést s péčí řádného hospodáře a nenechat ji majitelem tunelovat shora a ještě přitom "vyjebat" s daňovými poplatníky, mu manažerskou a politickou pověst nijak nevylepšilo.

Takže bývalý dlouholetý sociální demokrat Faltýnek se jistě modlí za každé dobré ráno svého chlebodárce, který chce ještě stihnout zašantročit s Albrightovou naši "bílou ropu" lithium a pak to "ideologicky pokrýt" Sorosovou "vítačskou" Středoevropskou univerzitou v Praze.

To už ovšem bude asi i na klidné "pivní Švejky" trochu moc a v hnutí, vládě a společnosti lze očekávat pnutí, vedoucí až k předčasným volbám, jak je prognózuje bývalý ministr pro tajné služby a velvyslanec v Ruské federaci Jaroslav Bašta. Rusové české bataliony u svých hranic prý nikomu neodpouští, ani Babišovi a jeho "ministru války" Stropnickému.

Osiřelé "dcery a mámy slovenského uja" tak nic pěkného nečeká - tresty za vlastizradu jsou díky EU genderově vyvážené už dnes. "Se mnou byste neměnil, mě asi zastřelí," svěřil se TOP reportérovi Babiš na jedné veřejné akci. Nemoc bude zřejmě rychlejší než kulka, ale pozůstalým fakt není co závidět. Kapitalismus je zdrojem morální patologie, jak si jejich guru pamatoval ještě ze starých školení. Ony už jeho školy nemají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…