Rokytka (KSČM): Preláti považovali Husa za zkorumpovaného českými pány

19.06.2015 20:51

Konferencí o Mistru Janovi začíná přibývat a establishment se začíná děsit.

Rokytka (KSČM):  Preláti považovali Husa za zkorumpovaného českými pány
Foto: Archiv
Popisek: Mistr Jan Hus

Zajímavé poznatky přinesla diskuse a Mistru Janu Husovi a jeho odkazu na Novotného lávce s režisérem Jiřím Svobodou a dalšími znalci.

Například kostničtí vyšetřovatelé jmenovaní papežem (bývalý pirát) považovali rektora Univerzity v Praze (teprve později nazvané Karlova) za boháče, který má kdesi schovány desetitisíce zlaťáků od českých pánů, jimž prý dodával intelektuální (duchovní) munici v boji za zmenšení obřího církevního majetku v Českém království a jeho přerozdělení do českých rukou.

Při něm čeští páni nepřišli zkrátka a vydrželo jim to přes Lipany vlastně až do Bílé hory, kde po drobné šarvátce přišli téměř o vše a zbytek zdecimovaného národa třistalet trpěl rekatolizací pod cizáckou vládou a šlechtou.

Husovy spisy nejsou vydávány

Habsbursko-lotrinský císař Josef pak sice v rámci osvícenství část majetku církvi odebral, resp. připomněl že jej má pouze v užívání, ale současný "demokratický" režim v rámci brutálního katolického revanše předal obrovské majetky i finance vlastně zcela protiprávně Vatikánu. Jde o území o rozloze Libereckého kraje, které po tzv. církevních restitucích bude ovládat cizí moc, což je v rozporu s Ústavou ČR.

Dále bylo v rámci diskuse upozorněno na důležité Husovy spisy, např. O církvi, které nejsou vydávány a proto ani k dostání v knihkupectvích. V nich Hus objasňuje, že nelze poslouchat "představené, kteří žijí v smrtelném hříchu", což je prý dnes většina politiků a prelátů, jak vtipně dodal další hlas z pléna a upřesnil, že kardinál Duka drze uráží celý národ i Husovu památku například naposledy v článku v deníku Právo (dříve Rudé Právo), k čemuž zkorumpovaní politici mlčí.

Udělají vše pro to, aby se mladá generace seznámila s jeho autentickými myšlenkami

Historik František Šmahel se na stará kolena sice dočkal alespoň reedice Hranice pravdy společně s Kostnickými listy mistra Jana, ale to je zoufale málo, shodli se účastníci debaty na Novotného lávce.

Udělají vše pro to, aby mladá generace měla možnost seznámit se autentickými myšlenkami velkého českého intelektuála, myslitele a mučedníka, nikoliv pouze interpretacemi a dezinterpretacemi ve školních osnovách vyžívajících se spíše v teologických jemnůstkách, než v tom podstatném - boji o svobodu svědomí, myšlení a tím i bytí každého Čecha v rámci celého lidstva.

Bývalý velvyslanec Spojených států v ČR Norman Eisen říkal pravdu, když před časem rovněž na Novotného lávce pronesl: "Bez Jana Husa a husitství, by Spojených států nebylo, Češi jsou významný národ světa!"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.