Rokytka (KSČM): Putin přátelsky pokritizoval Medveděvovu vládu

27.12.2014 7:32

Pravoslavné vánoce budou v Kremlu pracovní, a tak to má být, na to Rusové a další národy čekají.

Rokytka (KSČM): Putin přátelsky pokritizoval Medveděvovu vládu
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Umírněnou kritiku ruské vlády obsahoval podle veřejnoprávních médií dnešní projev prezidenta Ruské federace Vladimira Putina, který byl hostem na poslední schůzi kabinetu Dmitrije Medveděva v letošním roce. Podle Putina nemají nynější vážné problémy ruské ekonomiky jen vnější příčiny, jejich důvodem jsou i vnitřní problémy, jež se hromadily po léta.

Prezident komentoval těžkou měnovou krizi, do níž se nedávno dostal ruský rubl, i tlak západních sankcí vyvolaných přičleněním Krymu a ruskou podporou donbaských lidových demokratů. "Potíže, s nimiž se potýkáme, nemají jen vnější důvody, nejsou spojeny jen se sankčním omezením nebo objektivním stavem mezinárodní konjunktury. Jsou spojeny i s polovičatostmi, které se hromadily po léta," řekl prezident.

Putin ministrům připomněl dlouhodobé plány ruských ekonomů zbavit zemi závislosti na vývozu energetických surovin a prosadit inovační programy. "V tomto směru bylo mnoho vykonáno, ale události poslední doby ukazují, že je to nedostatečné," řekl Putin.

Medveděv s prezidentovým hodnocením podle agentury TASS souhlasil a slíbil, že vláda se v příštím roce soustředí na řešení naléhavých úkolů transformace ekonomiky.

Ruce do klína prý nesloží ani při nadcházejících pravoslavných Vánocích, mnoho svátečních dnů stráví ministři v práci. Tuto myšlenku prezident podpořil. "Dlouhé prázdniny si přinejmenším letos nemůžeme dovolit," řekl premiérovi.

Rusové mají vynikající šanci díky nedomyšleným západním sankcím změnit svůj dopravní, energetický i finanční systém a jako první průmyslová země nastoupit novou dlouhou Kondratěvovu vlnu nesenou vyspělými technologiemi, shodují se vesměs TOP oslovení ekonomové. Miroslav Zámečník si však myslí, že Rusko není schopno inovací, které prý "proudí ze Západu na Východ". 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Milan Rokytka - profil

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …