Rokytka (KSČM): Škromach si diskusí o platu ústavních činitelů prý na...l do bot

22.11.2014 12:09

Jitřit v zjitřené době emoce nemusí být nejlepší strategie. Senátor Zdeněk Škromach (ČSSD) slaví výročí obnovení své "rodné matky strany" s přítelkyněmi a přáteli na sociálních sítích diskusí o platech poslanců, senátorů, atd.

Rokytka (KSČM): Škromach si diskusí o platu ústavních činitelů prý na...l do bot
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

"Je jasné, že plat musí určovat zaměstnavatel - tedy lid ČR. Mohou k tomu vzniknout i nějaké ty diskusní skupiny a hlavně Lidová komise z náhodně vylosovaných spoluobčanů, která získá od Parlamentního institutu veškeré podklady o problematice a pak závazně rozhodne o platech ústavních činitelů.... Těžko postupovat jinak, to by byla totalita," mají jasno někteří diskutující.

Zaznívají ale i tvrdší názory: Myslíte to tu někteří vážně? S úctou k Vám pane Škromachu že je to jen anketní otázka která vyvolá spoustu rozporů ohledně výši platů poslanců. ALE. Copak mi normálně pracující lidé si určujeme výši našeho platu (tak jako to dělají poslanci) a ještě se oháníme procentama! Upřimně dala bych Vám všem bez rozdílu základní mzdu bez jakýchkoliv výhod.Najde se spousta lidí co bude k tomuto komentáři mít své výhrady.Je spousta poslanců co se v práci nepředou a prospí se a za to chcou brát takové vysoké platy to je směšné obzvláš pro ty co celý život dřou ve fabrikách.

A dokonce ještě příkřeji k našim vyvoleným: Proč takové otázky, když obyčejný řadový občan (zdůrazňuji, že VOLIČ!) nemá možnost po volbách už rozhodovat o čemkoli. Třeba ani o tom, že člověk, kterého volil není ten správný zástupce "lidu". Výkony našich poslanců a senátorů vidíme a sledujeme dnes a denně a ruku na srdce - spousta z nich by možná ještě měla peníze vracet za to, že si 4 roky sedí v teple a nic nedělá! A pokud už ano, je to v souladu s názorem občanů, kteří ho volili? Myslím, že to je oč tu běží! Takže otázky z oblasti utopie malinko zavání provokací!

Prostě, jak to shrnul jiný diskutér: Myslím, že sis Zdeňku na...l do bot! A to možná mnozí ještě nevědí, že Míša Marksová "oslavila" obnovení partaje zamražením životního a existenčního minima, prý aby byli lidé motivováni k práci, která však vinou špatného systému nastaveného politiky není! Co třeba zkrátit pracovní dobu v EU a zvýšit minimální mzdu? To "Míšu" asi nenapadlo, usmívají se TOP oslovení ekonomové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Milan Rokytka - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…