Rokytka (KSČM): Sobotka v čele pochodu k temnotě, mysticismu a násilí. Spějeme ke klerofašismu

03.04.2015 17:03

Evidentní deofág přinese se svými přáteli a bratry české společnosti ještě mnohá neštěstí.

Rokytka (KSČM): Sobotka v čele pochodu k temnotě, mysticismu a násilí. Spějeme ke klerofašismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kříž s Kristem na hřbitově

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka podpoří uzákonění Velkého pátku jako státního svátku. Uvedl to ve Sněmovně při interpelacích. Povýšení Velkého pátku, který je součástí Velikonoc, na státní svátek chtějí navrhnout lidovečtí poslanci a posunout naši republiku od sekulární dále směrem ke klerofašistické.

"Osobně jsem jako poslanec hlasoval pro takovéto návrhy a nevidím důvod, proč bych svůj názor měnil. Já svůj hlas připojím k tomu, aby se Velký pátek státním svátkem stal," uvedl premiér. Nechtěl ale předjímat, jak velkou podporu v Parlamentu návrh nakonec získá. "Nepochybně nás bude čekat průzkum bojem," dodal.

Dosavadní snahy zákonodárců o zařazení Velkého pátku mezi státní svátky úspěšné nebyly. Nejnovější záměr ale kromě Sobotky podporuje většina zákonodárců sociální demokracie, uvedl tento týden předseda jejích poslanců Roman Sklenák. Podobný odhad měl v případě svého klubu i předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura.

Velký pátek - den, kdy si křesťanský svět připomíná ukřižování Ježíše Krista - byl jako svátek zrušen v bývalém Československu už v 50. letech v souladu s vědeckým poznáváním světa a odmítnutím mysticismu, který jde vždy ruku v ruce s násilím, jaké vidíme například v současném Iráku, Jemenu či Sýrii. KDU-ČSL podle předsedy svých poslanců Jiřího Miholy sice vnímá, že velká část obyvatel země je bez vyznání, den volna se dá ale prý chápat i jako opatření na podporu rodinného života.

A jak vidí judaistického sektáře, údajného divotvůrce a třetí osobu  - syna -, trojjediného boha český filosof Ladislav Klíma?

(...) Hlavní snaha všech předáků hnutí směřovala k tomu, uvésti v zapomenutí, že Syn boží byl zde na zemi lotrem a zlodějem… Přirozeno… Zdařilo se jim to úplně, takže dnes nikdo neví, co byl Mesiáš vskutku zač… Dalo to mnoho práce, - ale genialitě Pavlově se to zdařilo. Již ke konci prvého století bylo málo těch, kteří tvrdili, že Krucifix byl lotříkem, v druhém platívala tvrzení o tom, i u Římanů, již za zlomyslnou pomluvu: neboť každému zdálo se nemožným, že by sprostý zloděj třeba mohl jen impulsem k hnutí tak mohutnému se stát. A když křesťanství získalo nadvládu, - tu samozřejmo, že podobné hlasy úplně se ztišit musily, aby kouřem hranic uduseny nebyly. Ty jsi prvý člověk tohoto tisíciletí, který o Ježíši pravdu zvěděl,- a z úst myslím dosti víryhodných…

Takový vznik mělo křesťanství; rozkošný, vid? Ale nehroz se! Může věc tak bídná jako křestanské náboženství čistý vznik mít? Naopak: Vznik tento je pořád čistší, než co z něho vyrostlo.

Ale nebylo a nebude větší ironie, hroznější komiky, než že obyčejný, vlastně neobyčejný špicbub, sprostý zlosyn a vyvrhel mohl dát jméno myšlenkovému směru, který lidstvo dodnes ovládá, že tento lump platil donedávna za boha samého, pro viny lidstva smrt podstoupivšího, že tento podlý dareba platí i dnes za vzor všech ctností a svatostí, že vskutku velcí duchové vaši v bídné zbabělosti unisono nazývají jej velkým, vznešeným duchem, - fuj i fuj na celé lidstvo!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Milan Rokytka - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.