Ropková (ČSSD): Chceme vytvořit účinné nástroje pro průběžnou kontrolu klimatu na školách

20.06.2017 15:14

Hlavní město důkladně zmapuje atmosféru a bezpečnost na školách, zaměří se na studenty i pedagogy.

Ropková (ČSSD): Chceme vytvořit účinné nástroje pro průběžnou kontrolu klimatu na školách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Pražští radní dnes odsouhlasili zadání veřejné zakázky na provedení komplexního průzkumu školního a pracovního klimatu na školách zřizovaných hlavním městem Prahou. Vítězným uchazečem je společnost SC&C. Plnění veřejné zakázky v hodnotě přibližně 2,4 milionu Kč bez DPH zahrnuje zpracování metodiky průzkumu, distribuci dotazníků, jejich vyhodnocení a následnou analýzu. Do průzkumu se zapojí na 150 školách bezmála padesát tisíc žáků a studentů a více než šest tisíc pedagogů, uvedla radní pro školství Irena Ropková.

Pražští radní dnes rozhodli o výběru dodavatele veřejné zakázky s názvem „Bezpečná pražská škola“, kterým bude společnost SC&C. Ta bude po podpisu smlouvy již od září zkoumat úroveň školního a pracovního klimatu na 150 školách zřizovaných hlavním městem. Zakázka, jejíž hodnota je odvozena od nabídkové ceny za jeden dotazník, zahrnuje celkové zajištění odborného průzkumu od stanovení indikátorů po provedení analýzy získaných dat. Průzkum se bude týkat bezmála padesáti tisíc žáků a studentů a přibližně 6,5 tisíce pedagogů.

„Našim cílem je stanovit klíčové ukazatele a dosáhnout srovnání situace na jednotlivých školách. Dále chceme vytvořit na základě zjištěných údajů skutečně účinné nástroje pro průběžnou kontrolu klimatu na školách a pro předcházení patologickým jevům ve třídních i pracovních kolektivech,“ uvedla radní pro školství Irena Ropková. Na základě speciálně vyvinutých dotazníků pro 150 pražských škol, které budou splňovat náročná psychometrická kritéria, budou v rámci průzkumu zkoumány především mezilidské vztahy mezi učiteli a žáky, vztahy uvnitř třídních kolektivů a rovněž vztahy mezi vedením školy a jejími zaměstnanci.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…