Ropková (ČSSD): Inkluze se v pražském školství týká sedmnácti žáků. Obavy kritiků byly neopodstatněné

14.09.2016 15:33

Podle informací, které má hlavní město k dispozici, došlo v souvislosti s novelou školského zákona týkající se inkluze k 1. 9. 2016 v sedmnácti případech k přechodu žáků s lehkým mentálním postižením z bývalých praktických škol do takzvaných běžných základních škol. Uvedla to radní hlavního města Prahy pro oblast školství a evropské fondy Irena Ropková (ČSSD).

Ropková (ČSSD): Inkluze se v pražském školství týká sedmnácti žáků. Obavy kritiků byly neopodstatněné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Celkem patnáct škol zřizovaných hlavním městem Prahou, které nesly do 31. 8. 2016 označení školy praktické, odevzdalo informace o počtu žáků, kteří k počátku tohoto školního roku nastoupili do škol hlavního vzdělávacího proudu. „Podle informací, které máme od ředitelů, se jedná o pouhých sedmnáct žáků v celém hlavním městě. Obavy kritiků inkluze, že dojde k masivním přesunům žáků, se tak jednoduše nenaplnily,“ uvedla radní Irena Ropková.

Současná městská rada se v programovém prohlášení zavázala maximálně podpořit integraci dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. „Závazek plníme zejména podporou finančního zajištění pozice asistenta pedagoga. V období září až prosince 2016 podpoří hlavní město celkem 238,05 přepočtených úvazků asistentů pedagoga pro celkem 460 dětí na školách zřizovaných hlavním městem Prahou a 713,1 přepočtených úvazků pro celkem 1200 dětí na školách zřizovaných městskými částmi,“ dodává Ropková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…