Ropková (ČSSD): Je zapotřebí přizpůsobit oblast technického vzdělávání požadavkům trhu práce

17.03.2017 8:34

Radní pro oblast školství a evropské fondy Irena Ropková včera za hlavní město podepsala se zástupci Asociace energetických manažerů a Střední školou – Centrem odborné přípravy technickohospodářské sektorovou dohodu pro energetiku. Cílem dohody je mimo jiné zajistit dostatečný počet kvalifikovaných odborníků v oboru tak, aby hlavní město mohlo v budoucnu konkurovat vyspělým regionům v oblasti využívání nových technologií.

Ropková (ČSSD): Je zapotřebí přizpůsobit oblast technického vzdělávání požadavkům trhu práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Vizí sektorové dohody, kterou za hlavní město podepsala radní pro školství a evropské fondy Irena Ropková, je vedle zajištění dostatečného počtu odborníků v energetice rovněž udržení jejich kvality při jejich přípravě a růstu a zajištění maximální flexibility působení v rámci Evropské unie. „Naším společným cílem je koordinovat činnost a nastavit formu vzájemné spolupráce při podpoře a rozvoji středního technického školství. Je zapotřebí přizpůsobit tuto oblast vzdělávání požadavkům trhu práce,“ vysvětluje radní Ropková.

Sektorová dohoda, kterou s hlavním městem podepsala rovněž Asociace energetických manažerů a Střední škola – Centrum odborné přípravy technickohospodářské, má za úkol začlenit nové technologie do vzdělávacího procesu a vyřešit nedostatek odborníků a specialistů pro stávající a nové technologie v oboru. „Energetika je strategickým oborem s vysokou náročností na uchazeče o zaměstnání. Aktivity proto nebudeme koordinovat jen se stranami sektorové dohody, ale rovněž ve spolupráci s ministerstvem školství a ministerstvem průmyslu a obchodu,“ říká radní. „Chceme se v tomto ohledu vyrovnat vyspělým státům v oblasti využívání nových technologií,“ dodává.

Konkrétními opatřeními, která sektorová dohoda předpokládá, jsou například aktivity v podobě přípravy učitelů pro výuku nových technologií, zajištění učební dokumentace, úprava školních vzdělávacích programů a studijních programů, zajištění adekvátních skript a učebnic a rovněž rozvoj vzdělávací soustavy v podobě zařazení nových profesí jako studijních oborů na školách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…