Ropková (ČSSD): Objevuje se hodně projektů se společným jmenovatelem - inkluze a vzájemné porozumění

11.10.2016 18:29

Pražští radní souhlasili s projekty z evropských peněz za více jak 240 milionů korun.

Ropková (ČSSD): Objevuje se hodně projektů se společným jmenovatelem - inkluze a vzájemné porozumění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Radní hlavního města Prahy během úterního jednání odsouhlasili projekty za více jak 240 milionů korun ze tří různých výzev Operačního programu Praha – pól růstu ČR. Návrh předložila radní pro oblast evropských fondů a školství Irena Ropková.

Projekty z výzvy č. 1 jsou zaměřené na navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let. Jedná se o celkem šest projektů městských částí a jeden projekt Centra sociálních služeb Praha v celkovém součtu za 98,67 milionů korun. „Díky financím ze strukturálních fondů dojde mimo jiné k rekonstrukci objektu v ulici Ovčí hájek v Praze 13 za účelem vzniku mateřské školy či k navýšení kapacity předškolního vzdělávání při mateřské škole U Uranie v Praze 7,“ uvedla Irena Ropková.

Výzva č. 6 byla zaměřena na posílení infrastruktury pro sociální podnikání. Celkem prošly hodnocením tři projekty za 6,7 milionů korun. Ve všech případech se jedná o podporu vzniku nových sociálních podniků na území hlavního města. „Jednotlivé projekty cílí na rozmanitou skupinu sociálně znevýhodněných. Například projekt žadatele Jako doma – Homelike s názvem Kuchařky bez domova je zaměřen na osoby bez přístřeší a ztrátou bydlení ohrožené a nezaměstnané nad 50 let. Naopak chráněné pracoviště pro výrobu kosmetiky a potravinových doplňků žadatele Projekt Integrace chce pomoci osobám se zdravotním postižením včetně osob s duševní nemocí,“ vysvětlila radní Ropková.

Poslední výzva č. 2 má za cíl zvýšení kvality vzdělávání prostřednictvím posílení inkluze v multikulturní společnosti. Zde se do závěrečné fáze schvalování dostalo celkem 42 projektů za více jak 136 milionů korun. „V této výzvě se objevuje velké množství projektů se společným jmenovatelem v podobě podpory inkluze a vzájemného porozumění. Mezi žadateli lze najít jak školská zařízení, tak neziskové organizace jako Člověk v tísni či městskou část Praha 14,“ doplnila Ropková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.