Ropková (ČSSD): Střední škola dostihového sportu a jezdectví je v republice unikátem. Bohužel sídlí v zátopové oblasti

18.05.2016 13:33

Střední škola dostihového sportu a jezdectví se dočká rekonstrukce a dostavby.

Ropková (ČSSD): Střední škola dostihového sportu a jezdectví je v republice unikátem. Bohužel sídlí v zátopové oblasti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Hlavní město Praha se pyšní unikátní střední školou dostihového sportu a jezdectví, která sídlí ve Velké Chuchli. Tato škola, která byla silně zasažena povodněmi v roce 2012, se nyní dočká dostavby a rozšíření, které má za cíl do budoucna eliminovat škody způsobené právě záplavami. Na úterním jednání Rada hl. m. Prahy vybrala zhotovitele celé investiční akce.

Bezmála 33,5 milionů korun bez DPH investuje Praha do rekonstrukce a dostavby objektu, ve kterém škola sídlí. Jde o více jak 6 milionů nižší částku, než bylo původně stanoveno zadavatelem jako předpokládaná hodnota zakázky. Cílem investiční akce bude odstranění škod po povodni, odstranění stávající havarijní střechy a rozšíření školy o nástavbu ve třetím patře. Stávající kotelna a provoz školní jídelny a kuchyně se přesune nad zátopové pásmo do druhého patra.

„Střední škola dostihového sportu a jezdectví je v České republice unikátem, na který by Praha měla být pyšná, což velmi dobře ví i odborná veřejnost. Bohužel sídlí v zátopové oblasti, ale přestěhování vzhledem k její poloze přímo u dostihového závodiště by nedávalo smysl. Rekonstrukce, kterou podporují i legendy dostihového sportu jako Josef Váňa, je tak nezbytná nejen pro zkvalitnění výuky, ale zejména pro ochranu drahých technologií v kotelně a školní kuchyni před případnými dalšími povodněmi,“ uvedla radní pro oblast školství a evropských fondů Irena Ropková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …