Ropková (ČSSD): Vzdělávání na ScioŠkolách budeme podporovat

01.12.2017 13:56

Pražští radní na úterním jednání vyslovili souhlas se vznikem 1. Scio střední školy, jež má sídlit v některé z městských částí hlavního města. Společně se společností Scio tak město reaguje na poptávku veřejnosti po založení střední školy zaměřené na moderní pedagogické vzdělávání využívající inovativní formy výuky. Uvedla to radní hlavního města Prahy pro oblast školství a evropské fondy Irena Ropková.

Ropková (ČSSD): Vzdělávání na ScioŠkolách budeme podporovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Nová Scio střední škola nabídne moderní vzdělávání pro budoucí učitele i asistenty pedagogů

Nově vzniklá střední škola nabídne široké veřejnosti kapacitu čtyři sta žáků a lycejní pedagogický obor vzdělávání jak ve formě denního studia pro celkem 150 žáků, tak ve formě kombinovaného vzdělávání pro dalších 250 žáků. Její zápis do rejstříku škol a školských zařízení nabyde účinnosti v září příštího roku.

„Máme již zkušenost s konceptem celkem sedmi základních škol, tedy ScioŠkol, realizovaných společností Scio, které se díky moderním formám výuky a inovativnímu přístupu k pedagogické práci rychle staly poptávanými subjekty pro poskytování školských služeb. Je logické, že tento soukromý subjekt hodlá v další fázi rozvoje propojit základní vzdělávání se střední školou a v tomto záměru má naši plnou podporu,“ uvedla radní hlavního města Prahy Irena Ropková. „Podporu ze strany hlavního města má společnost Scio i s ohledem na to, že žáci střední školy dostanou prakticky okamžitě možnost praktické výuky přímo na zmiňovaných ScioŠkolách, a rovněž kvůli neustále se zvyšující poptávce po kvalifikovaných učitelích pro zájmové vzdělávání a volný čas a rovněž poptávce po asistentech pedagogů, kterých je v hlavním městě nedostatek,“ dodala radní.

„Půjde o pedagogické lyceum. Předpokládáme, že do něj budou nastupovat nejen absolventi ScioŠkol, ale i další zájemci, kteří budou chtít na vlastní kůži zažít moderní vzdělávání, velkou studijní autonomii, volitelnost i flexibilitu studia. Studenti ve ScioŠkole mají velkou míru odpovědnosti nejen za vlastní učení, ale i za podobu a fungování školy. Vytváříme prostředí, kde spolurozhodují o tom, jak škola vypadá. Rádi bychom, aby někteří z nich pak pokračovali v pedagogické dráze a dál přenášeli tyto zkušenosti do praxe,“ řekl ředitel společnosti Scio a její zakladatel Ondřej Šteffl. „Věříme však, že i ostatní žáci školy, kteří budou ve studiu pokračovat v jiném oboru, nakonec ocení a využijí pedagogické zkušenosti, které získají z propojení střední školy s našimi základními školami. Když nic jiného, tak jako poučení rodiče svých dětí. A nakonec na tom máme i trochu sobecký zájem, že jistě někteří z absolventů lycea skončí jako průvodci na ScioŠkolách,“ dodal Šteffl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…