Ropková (ČSSD): Zvýšíme kapacitu základních škol v Čakovicích až na 1320 žáků

16.05.2018 9:41

Pražská radní Ropková a ministr školství Plaga zahájili stavbu nové budovy základní školy v Čakovicích

Ropková (ČSSD): Zvýšíme kapacitu základních škol v Čakovicích až na 1320 žáků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Radní hlavního města pro oblast školství a evropské fondy Irena Ropková společně s ministrem školství Robertem Plagou dnes v pražských Čakovicích slavnostně zahájili stavbu nové budovy Základní školy Dr. Edvarda Beneše. Budova pro 250 žáků, jejíž financování zajistil společně pražský magistrát s ministerstvem školství, by měla být otevřena již prvního září příštího roku.

Obyvatelé pražských Čakovic se tak již od září příštího roku dočkají zcela nového objektu základní školy včetně tělocvičny v areálu odloučeného pracoviště školy Dr. Edvarda Beneše v Jizerské ulici. Budova pro celkem 250 žáků pomůže městské části zajistit dostatečnou kapacitu pro základní vzdělávání dětí. Na nákladech výstavby se společně podílí pražský magistrát a ministerstvo školství.

„Jsem nesmírně ráda, že se nám ve spolupráci s městskou částí a ministerstvem školství podařilo odvrátit hrozbu nedostatku míst pro čakovické děti v základní škole,“ vysvětluje radní Ropková. „Čakovice se neustále rozvíjejí, s čímž je spojena i rostoucí poptávka po umístění dětí ve školkách i v základním školství. Díky výstavbě této budovy zvýšíme kapacitu základních škol v Čakovicích až na 1 320 žáků,“ dodává.

Nová budova o dvou patrech bude propojena se stávající Základní školou Dr. Edvarda Beneše. Bude v ní sedm kmenových tříd po třiceti žácích a tři učebny po patnácti žácích. Pražský magistrát navíc již v tomto roce podpořil na návrh radní Ropkové formou dotace přestavbu vedle ležícího internátu prosecké střední průmyslové školy na budovu základní školy. Tento čtvrtek budou budovu pražští zastupitelé rozhodovat o návrhu na svěření budovy internátu do správy městské části Praha – Čakovice.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.