Rosenbergová (ČSSD): Uprchlická krize - Nestačí hasit důsledky

21.09.2015 19:33

Příliv uprchlíků z afrických zemí hýbe v posledních měsících celou Evropou. Média zařazují nové informace o běžencích na čelní místa zpravodajství, emoce v lidech sílí, tu k soucitu, tu k nenávisti.

Rosenbergová (ČSSD): Uprchlická krize - Nestačí hasit důsledky
Foto: liberec.cz
Popisek: Zastupitelka Liberce Mgr. Martina Rosenbergová, bývalá primátorka

I mezi mými přáteli jsou lidé, kteří by jim okamžitě pomáhali a to jakýmkoli způsobem a naopak ti, kteří by zavřeli hranice a hnali uprchlíky zpátky. Jedni se bojí o život jejich, druzí o život svůj. Jisté je, že dříve či později se budeme muset rozhodnout, zda se podělíme o své pohodlí a naše zdroje, zda budeme vytvářet sbírky pro uprchlíky či sbírat plastová víčka pro naše vlastní nemocné děti. Zda je nám bližší soucit a solidarita, nebo bezpečnost nás a našich dětí. Nebo lépe, zda je možné to všechno spojit.

Vedení ČSSD přijalo v sobotu 5. zářízásadní stanovisko k migrační krizi, se kterým dle mého názoru musí souhlasit každý rozumný člověk, pro něhož zároveň lidskost není pouhým pojmem. Členské státy EU musí být partnery a musí spolupracovat. Nesmíme připustit to známé „bližší košile než kabát“ a myslet si, že situace v Rakousku či Maďarsku se nás netýká, ať si ji vyřeší Německo, když běžence láká svým štědrým dávkovým systémem. Zcela jasně také říkáme, že je nezbytné pomáhat těm, kteří to opravdu potřebují a ostatní vracet zpět. Je nutná kontrola těch, jimž chceme pomoci, a to pro bezpečnost našich občanů, kteří musí věřit, že pro nás jsou právě oni na prvním místě. Jejich bezpečnost a kvalita jejich života musí zůstat prioritou. Důležité je řešit příčinu migrační krize, nestačí hasit důsledky, které nám mohou přerůst přes hlavu.

Mgr. Martina Rosenbergová - zastupitelka SML za ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…