Rouček (ČSSD): Je Moldávie další na řadě?

21.03.2014 12:29

Europoslanec a místopředseda Evropských sociálních demokratů Libor Rouček je ve dnech 21. - 22. března na oficiální návštěvě Moldávie.

Rouček (ČSSD): Je Moldávie další na řadě?
Foto: liborroucek.cz
Popisek: Europoslanec Libor Rouček

Moldávie je bezprostředně ohrožena situací na Ukrajině, vzhledem k přítomnosti ruských vojsk na separatistickém a mezinárodně neuznaném Ponděstří. Představitelé Podněstří tento týden požádali o připojení k Rusku.  

V rámci delegace evropských sociálních demokratů bude Rouček v Kišiněvu jednat mimo jiné s premiérem Iurijem Leancou, prezidentem Nicolajem Timoftim, předsedou parlamentu Igorem Cormanem a s dalšími představiteli vládní koalice. Smyslem návštěvy je podpořit pro-evropský kurz současné vlády - směrující k podpisu Asociační dohody s EU - a územní celistvost země.  

Libor Rouček je místopředsedou Evropských sociálních demokratů (druhé největší frakce v EP) pro zahraniční politiku a oficiálním zpravodajem Evropského parlamentu pro vztahy EU-Rusko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Libor Rouček - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…