Rovenský (KDU-ČSL): Babiš - PROSTĚ se nehospodaří průhledně

30.07.2015 22:46

Andrej Babiš má zálusk na obsazení ministerstva zdravotnictví. Svému kolegovi z vlády a rezortnímu šéfovi Němečkovi okopává kotníky, kde může. Důkazy ale nepředkládá. PROSTĚ to není potřeba?

Rovenský (KDU-ČSL): Babiš - PROSTĚ se nehospodaří průhledně
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Fenomén politického hnutí ANO spočívá na třech základních faktorech: 1. Na osobě charismatického vůdce Andreje Babiše, 2. Na kategorických tvrzeních, že bývalí politici udělali v zemi bordel a rozkradli ji., 3. Na neméně kategorických tvrzeních, že to PROSTĚ Babiš (ANO) vyřeší. Role Andreje Babiše je pro jeho jednu z filiálek, politické hnutí ANO, klíčová. S ním buď poroste i nebo půjde do háje. U druhých dvou faktorů je typické, že ANO (Babiš) si nedělá žádnou hlavu z toho, že pro svá vypouštěná kategorická tvrzení nemá průkazné argumenty. U třetího faktoru je to mimo jiné i tím, že pro obyvatele České republiky dosud nemá žádnou vizi ani představu, kam by měla země směrovat. Oni to jenom PROSTĚ vyřeší. Ponechme stranou, že zatím se jim to moc nedaří.

K případům, kdy Andrej Babiš (ANO) vypustil nějaké obvinění, ale už ho ničím nedoložil, patří například situace kolem jím prosazované, po vzedmutí vlny kritiky jím záhy upozaděné, privatizace proslaveného Hotelu Thermal v Karlových Varech. Bývalé vedení obvinil ze špatného hospodaření, přestože realita je jiná. Důkazy samozřejmě nepředložil a zjevně ani předložit nemohl.

A tím dalším příkladem jsou Babišovy ataky vůči ministru zdravotnictví Svatopluku Němečkovi . Skutečnost, že právě v této oblasti rozjíždí ministr financí Babiš další sféru svého podnikání, s tím může, ale také nemusí souviset. Faktem nicméně je, že již delší dobu napadá Němečka za „neprůhledné“ hospodaření rezortu.

Průkazné důkazy, jak je jeho zvykem, nepředkládá. V žádném případě nehájím ministra Němečka. Pokud se prokáže, že je špatným hospodářem, ať rezignuje. Musí to být ale na základě ověřitelných údajů. Nikoliv pouze bezobsažných obvinění jeho vládního kolegy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …