Rozvoral (BPP): Že by se začalo blýskat na lepší časy?

14.04.2015 18:03

Nedávný průzkum agentury Median pro Český rozhlas totiž odhalil, že si 78% občanů České republiky přeje zachovat přímou volbu prezidenta.

Rozvoral (BPP): Že by se začalo blýskat na lepší časy?
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Toto zjištění je pro budoucnost naší společnosti velice dobrá zpráva a je vidět, že lidé začínají přímou volbu vnímat jako velice správný nástroj pro spravování státu a já jsem přesvědčen, že to nebude moc dlouho trvat a přijde doba, kdy si občané budou přát přímou volbu i pro jiné politické reprezentanty naší země a to pro poslance, hejtmany a v neposlední řadě také starosty a primátory měst a obcí.

Z uvedeného průzkumu vyšlo také najevo, že si zachování přímé volby prezidenta přejí i občané, kteří k volbám nechodí, což může být známka toho, že už jim politika a tím pádem budoucnost našeho státu přestává být lhostejná a budou se chtít na té budoucnosti podílet. Bude to ale zřejmě jen za předpokladu toho, že budou moci politiku ovlivňovat aktivně a ne pasivně, jak tomu je v současné době, tedy v zastupitelské demokracii bez možnosti se iniciativně zapojit do politického dění a dát jasně svou iniciativou najevo nespokojenost s jakýmkoli zákonem nebo nařízením.

Ze zkušeností víme, že je potřeba všechny politiky, kteří rozhodují o našich životech ze naše peníze, důkladně kontrolovat. Pokud jsme jim dali mandát k našemu zastupování, musíme mít i možnost některé jejich kroky, které kolikrát nemají nic společného se zdravým rozumem, změnit, aby vyhovovaly většině a ne jen některým vyvoleným. Je potřeba se zamyslet i nad tím, že pokud bude někdo přímo volen, musí být také možnost ho na základě iniciativy voličů odvolat, jelikož přímá volba musí jít ruku v ruce s odvolatelností.

Těch skoro osmdesát procent lidí, kteří si přejí zachovat přímou volbu prezidenta je zcela jistě ovlivněno současným děním v naší zemi a chováním současného prezidenta republiky, který se nebojí nahlas říci svůj vlastní názor a to i přes to, že to někdy bývá názor proti politické většině, což je dobře, jelikož ne vždy je názor politické většiny správný a v zájmu občanů České republiky. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.