Rozvoral: Další nesmyslné nařízení Evropské komise aneb farmaceutická lobby

30.03.2015 14:07

Je až s podivem, na co zase přišly pomazané hlavy evropských úředníků pro to, aby preferovaly lobby velkých farmaceutických společností, které vyrábějí chemické pilulky.

Rozvoral: Další nesmyslné nařízení Evropské komise aneb farmaceutická lobby
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Jedno z jejich rozhodnutí, které nedávno vstoupilo v platnost, totiž zakazuje výrobcům potravinářských doplňků a přírodních produktů informovat, k čemu je jejich použití dobré. To vše nejen na obalech, ale také v reklamách a na internetových stránkách. Ani na výrobky, které jsou například z heřmánku, tedy po staletí známé a všeobecně uznávané léčivé byliny není možné uvést informaci, k čemu heřmánek slouží a jakému neduhu může být prospěšný.

Nařízení Evropské komise zakazuje přírodním produktům používat nepovolená léčebná tvrzení, citace odborných studií a lékařů, jakožto informace o působení přírodních složek produktu, které by mohly mít pozitivní vlivy na naše zdraví. Ba co více, na obalech také dokonce nesmí stát, že se jedná o přírodní produkt, i kdyby složení bylo stoprocentně přírodní. Tento zákaz informovat se týká i propagačních materiálů výrobců a to dokonce, i pokud by se výrobci odkázali na úspěšné využití daného produktu konkrétním lékařem.

Z tohoto je vidět, že farmaceutická lobby v nastupujícím trendu a oblíbenosti přírodních produktů v nich začala vidět obrovskou konkurenci a vzhledem k tomu, že má evropské úředníky omotané kolem prstu, udělá vše možné i nemožné, aby malým výrobcům znepříjemnila jejich podnikání a to i přes to, že je to do nebo volající nesmysl.

Čím více totiž budeme navštěvovat lékárny a zobat chemické pilule nahrazující přírodní produkty, tím ty lékárny budeme v budoucnu více potřebovat, abychom použili další chemické pilule na vyléčení toho, co si v těle narušíme zobáním chemických pilulek nahrazující přírodní produkty. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky