Rozvoral (SPD): Ctíme Svátek práce, jelikož si vážíme všech slušných a pracujících občanů

03.05.2022 4:33

Na první květnový den připadá Svátek práce, který letos vyšel na včerejší neděli.

Rozvoral (SPD): Ctíme Svátek práce, jelikož si vážíme všech slušných a pracujících občanů
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Jako mezinárodní dělnický svátek byl slaven poprvé v roce 1890 na paměť celodenní stávky amerických dělníků v Chicagu, kteří dne 1. května 1886 v počtu téměř 300 tisíc dělníků stávkovali za osmihodinovou pracovní dobu. Následně, v pokračujících demonstracích o dva dny později, přišlo při střetu demonstrantů s pořádkovými silami několik stávkujících o život. V českých zemích byl poprvé slaven v roce 1890 na Střeleckém ostrově v Praze. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 1.5. 2022)

67%
30%
hlasovalo: 15688 lidí

V hnutí SPD ctíme Svátek práce, neboť jsme přesvědčeni, že všichni Ti, co mohou pracovat a pracují, si plně zaslouží naši podporu. Čeští občané mají právo žít v zemi, která je jejich dědictvím a umožňuje jim vykonávat zaměstnání. Stát všem legálně zaměstnaným občanům musí garantovat, že jim za jejich povinně odvedené daně zajistí kvalitní vzdělání, zdravotní péči a spravedlivý sociální systém. Sociální systém musí hlavně zajistit všem pracujícím občanům minimální důstojný důchod a pomoc všem potřebným a slušným lidem v těžké zdravotní nebo životní situaci. My v hnutí SPD podporujeme všechny slušné a pracující občany, rodiny s dětmi, a jejich podpora ze strany státu musí být skutečně výrazná a motivující. Stát musí zajistit těmto osobám dostupné bydlení, práci a možnost čerpat finanční podporu formou sociální dávky, když se dostanou do tíživé situace. Naopak ale sociální systém nesmí být zneužíván lidmi, kteří odmítají práci nebo porušují zákony.

Ve svém programu prosazujeme názor, že všichni naši zaměstnanci včetně živnostníků si zaslouží za svou práci adekvátní finanční ohodnocení. Naším cílem je vybudovat z ČR bohatý stát, kde se vyplatí poctivá práce a férové podnikání. Stát by měl zastávat prioritní roli při nakládání se svým majetkem a v popředí tohoto zájmu by měly být zájmy výhodné pro stát. České ceny potravin, bydlení a energií patří v rámci Evropské unie k nejvyšším ve srovnání k průměrným platům, které jsou oproti takovým státům, jako je třeba Německo, velmi nízké. Navíc dvě třetiny našich pracujících občanů na průměrnou mzdu ani nedosáhne.

Pro hnutí SPD je slušný a pracující občan na prvním místě. Současná vláda ale právě pro tyto lidi nedělá vůbec nic, přestože si právě oni pomoc státu v dnešní době stoprocentně zaslouží. Komu více by měla česká vláda pomáhat než našim občanům, kteří se musí vyrovnávat ze stále rostoucí inflací a z ní plynoucí drahotou. Hnutí SPD bude vždy stát za našimi občany a ve Sněmovně bude dále navrhovat a podporovat zákony, které jim budou ku prospěchu.

Převzato z Profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…