Rozvoral (SPD): Czexit tedy vystoupení ČR z EU ano nebo ne?

06.06.2016 9:36

V sobotu se na internetovém serveru Reflex.cz objevila anketa s názvem: „Má Česká republika zůstat členem EU? Reflex vyhlašuje referendum nanečisto.“

Rozvoral (SPD): Czexit tedy vystoupení ČR z EU ano nebo ne?
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Když jsem tu anketu dnes ráno otevřel, tak jsem byl velice příjemně překvapen. Do té doby, hlasovalo dohromady 9.803 občanů. A s jakým výsledkem? 19% tedy 1.860 dotázaných si přálo zůstat členem EU a 81% tedy 7.943 hlasujících chce z EU vystoupit.

Znamená to tedy, že drtivá většina českých občanů přemýšlí zdravým selským rozumem a je vidět, že pavučina byrokratických nařízení prolobbovaná nadnárodními společnostmi a levičácko-centralistické řízení na bázi přerozdělování finančních prostředků nikým nevolené, takže nedemokratické Evropské komise a neschopnost nebo spíše zainteresovanost evropských vládnoucích politiků ochránit kulturní, společenské a demokratické hodnoty celé Evropy a to i přes nesouhlas některých zemí na základě jejího diktátu leží drtivé většině občanů ČR hluboko v žaludku.

Jsem přesvědčen, že těch 19% hlasujících proto, abychom zůstali členem EU, jsou lidé, kteří jsou nějakým způsobem do politiky Bruselu zainteresováni a jsou na ní bytostně finančně závislí. Jsou to zaměstnanci kdejakých neziskových organizací, někteří státní úředníci, lidé, kteří se zabývají různými evropskými dotacemi a granty, jež některé z nich nejsou vůbec potřeba a nakonec všichni sluníčkáři, kteří si přejí, aby byla Evropa co nejvíce multikulturní, a vůbec si neuvědomují budoucí nebezpečí (islamizace Evropy), které by mohlo jejich počínáním nastat.

Také jsem si v té anketě kliknul na jednu z možností a asi nemusím psát, jaká to byla. Jsem pro spolupráci evropských národů a zemí, ale musí to být na základě jasných a spravedlivých pravidel a zachování bezpečí všech občanů. Z toho mi vychází pouze spolupráce svobodných a svrchovaných zemí, které uctívají demokratické, kulturní a společenské hodnoty. Ruku v ruce je také k tomu velice důležité, aby v prvé řadě hájily národní zájmy. Toto všechno není při současném členství v EU možné, a proto jsem pro referendum o vystoupení z Evropské unie. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě