Rozvoral (SPD): Erdoganův vyděračský a nedemokratický režim posiluje

28.05.2016 14:11

Turecký prezident Erdogan opět vyhrožuje Evropě, že zruší dohodu o uprchlících. V úterý jmenoval novou vládu v čele s věrným přítelem, který dělá kroky k posílení režimu hlavy státu.

Rozvoral (SPD): Erdoganův vyděračský a nedemokratický režim posiluje
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Erdogan drží svůj nedemokratický režim pevně v rukou, o čemž se v poslední době přesvědčili jeho oponenti z prokurdské strany HDP. Turecký parlament jim totiž podle Deníku změnou ústavy zrušil imunitu, která se týká zhruba čtvrtiny poslanců, což otevírá cestu k trestnímu stíhání kritiků prezidenta.

Také s expremiérem Davutoglem měl prý Erdogan mírné rozpory, které stačily na jeho rozzlobení, což mělo za následek Davutoglovo odstoupení. Novým premiérem jmenoval svého důvěrníka a věrného přítele Binali Yildirima, který ještě před jmenováním avizoval, že jeho prioritou bude posílit již tak široké Erdoganovy pravomoci změnou ústavy a zavedením prezidentského systému, o nějž dlouhodobě prezident Erdogan usiluje.

Nový premiér Yildirim se stal jako ministr dopravy a spojů aktérem četných afér o odposlouchávání telefonních hovorů. V roce 2005 vyvolala velké pobouření také fotografie premiérovy zahalené manželky, sedící odděleně od něho na pracovním obědě, čímž dal jasně najevo, jakou nedemokratickou, netolerantní a ženami opovrhující ideologii vyznává.

S takovýmto nedemokratickým režimem, který podporuje islámskou ideologii a stále něčím Evropě vyhrožuje, není možné spolupracovat a zrušit mu bezvízový styk. Musíme udělat všechno proto, abychom se od něj drželi co nejdále a nepodlézali mu. Na 90 procent občanů České republiky, tedy drtivá většina si podle průzkumu SANEP bezvízový styk s Tureckem nepřeje a vládní politici by se podle toho měli zachovat. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…