Rozvoral (SPD): Evropská unie je nástrojem zničení suverenity národních států

13.09.2017 10:04

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) pro tento týden.

Rozvoral (SPD): Evropská unie je nástrojem zničení suverenity národních států
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

1. Poslanci hnutí SPD hlasovali pro vydání poslanců Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka v zájmu prošetření případné trestní odpovědnosti za dotační podvod v kauze ,,Čapí hnízdo". Projekt byl financován z veřejných prostředků - určených pro malé a střední podnikatele. Andrej Babiš nebo Agrofert není malým ani středním podnikatelem. Průběh jednání o vydání byl ostudným divadlem. ANO, ČSSD, TOP 09 a ODS zpolitizovali celé jednání do politického divadla. Hnutí ANO popřelo své postoje k imunitě poslanců a potvrdilo, že jedná účelově v zájmu dosažení moci. Poslanci ČSSD, TOP 09 a ODS využili kauzu k předvolební rétorice. SPD požaduje věcné a profesionální šetření orgány činnými v trestním řízení a respektování presumpce neviny.

2. Rozsudek Evropského soudu, který zamítl žalobu na přerozdělování imigrantů na základě kvót, je logickým potvrzením právní pozice členských zemí EU. Členské země EU ztratily suverenitu i v tak zásadní otázce, jako je rozhodování o tom, kdo vstoupí a bude žít na jejich území. SPD žádá referendum o vystoupení z této podoby evropské integrace. EU je nástrojem zničení suverenity národních států. EU znamená příchod nelegálních imigrantů a islamizaci.

3. Hnutí SPD podporuje dohodu mezi Českou republikou a Slovenskem o společné ochraně vzdušného prostoru. Je to krok posilující efektivitu obrany České republiky. SPD koncepčně podporuje úzkou obrannou spolupráci států V4.

4. Současnou kampaň odborů řízených ČSSD a podporovanou premiérem Sobotkou za zvyšování mezd, považuje SPD za předvolební maškarádu. Je nutné se jasně ptát: Co jste, oranžoví odboráři, dělali tři roky této vlády? Odpověď je prostá - nedělali nic. Podporovali levnou práci našich občanů a aroganci vlády. Hnutí SPD má jasný program přímé demokracie, která zvýší odpovědnost politiků za jejich práci. Máme program rozvoje země a ukončení jejího rozkrádání. Máme sociální program pro slušné lidi. Žádáme spravedlivou mzdu za práci a podmínky pro férové podnikání.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.