Rozvoral (SPD): Evropská unie odměňuje vysmáté Turecko

02.12.2015 10:07

Turecký prezident Erdogan se musí smíchy za břicho popadat, jak pěkně doběhl hloupou Evropskou unii.

Rozvoral (SPD): Evropská unie odměňuje vysmáté Turecko
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Takto nějak by se dala popsat situace, která se udála v neděli v Bruselu a na které se domluvili politici Evropské unie s Tureckem. Obě strany uzavřely dohodu, podle níž EU Turecku poskytne tři miliardy eur k tomu, aby mohla lépe zvládnout situaci s více než dvěma miliony imigrantů na svém území. O tohle přesně a ještě samozřejmě o mnohem více panu Erdoganovi od doby, kdy začal poskytovat Syřanům turecké pasy, aby je pak začal posílat do Evropy, šlo.

Jestli si někdo z těch eurounijních pomazaných hlav myslí, že po tomto nezištném daru prezident Erdogan s vysídlováním imigrantů směr Evropa přestane, tak je na velkém omylu. Jemu nejde jen o peníze, o jejichž vynaložení na uprchlickou krizi mám velké pochybnosti a těžko to někdo zkontroluje, ale mnohem důležitější jsou pro něj obnovená jednání o přistoupení Turecka k EU a bezvízový styk. Až se mu toto povede, jako že už se to pomalu rýsuje, pak se bude smát mnohem více, jelikož se křesťanská Evropa bude pomalu, ale za to legálně měnit na islámskou.

Českou republiku tento unijní taneček kolem Turecka a prezidenta Erdogana přijde jen v příštím roce, jak již řekl premiér Sobotka na bezmála 400 milionů korun a stejná částka se předpokládá i pro rok 2017. Je to jen další důkaz o tom, že není možné být i nadále součástí Evropské unie, tedy hloupého spolku, ze kterého si Erdogan dělá srandu a vodí si ho, jako loutku na provázku. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.