Rozvoral (SPD): Islámská ideologie má ženské tělo jako věc a kamenování jako trest

27.07.2017 15:39

Ženy učí své dcery, aby se nechaly od mužů ponižovat a týrat. Matky nutí své dcery, aby si vzaly ty, kteří je znásilnili. Bez patřičného vzdělání se tento kmenový zvyk starý stovky let nezmění.

Rozvoral (SPD): Islámská ideologie má ženské tělo jako věc a kamenování jako trest
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Toto řekla v rozhovoru pro pořad Svět bez obalu na Seznam Zprávy libanonská politoložka Marwa El Chab, která se specializuje na postavení žen v arabském světě a přidala ještě další fakta: „V zemích, jako je Saúdská Arábie, Írán, Afghánistán nebo Pákistán, existují tresty ze cti, jako je kamenování. V těchto zemích je ženské tělo považováno pouze za věc, která je určená k sexu. Korán byl v době svého sepsání pokrokový. Jsou v něm texty, které ženy chránily před násilím. Je to ale text starý stovky let, jenž patří do určité doby a je potřeba ho teď modernizovat.“

Korán v 71% hovoří o nízkém postavení žen a ještě větší procenta o nízkém postavení žen se objevují v hadísech, tam je to celkem 89%. Jedná se například o rozdělování dědictví, výpovědní hodnotu před soudem, popis inteligence a zbožností obou pohlaví. Do této kategorie jsou řazeny i reference ke zvláštním pravidlům, jež mají ženy dodržovat a jež v porovnání s muži omezují jejich svobodu. Vyšší postavení má žena pouze jako matka, což znamená, že má jen otěhotnět a porodit.

„Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám). A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Bůh nařídil střežit. A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je! Jestliže vás jsou však poslušny, nevyhledávejte proti nim důvody! A Bůh věru je vznešený, veliký.“ (Korán 4:34)

Nejhorší na tom všem je to, že proti tomu takto žijící muslimské ženy ani neprotestují a přijde jim to úplně normální, jelikož s tímto náboženským zvěrstvem s názvem právo šaría vyrůstají od malička a od útlého věku jim ho tlučou do hlavy s tím, že je to vlastně pro ženy velice prospěšné. Ta zrůdnost jde až tak daleko, že dokonce matky učí své dcery, aby se nechaly od mužů ponižovat a týrat. Postavme proto džihád a právo šaría mimo zákon!

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.