Rozvoral (SPD): Jsme pro odstoupení z Globálního paktu OSN o migraci

06.11.2018 9:47

Globální pakt o migraci je souhrnný název, který obsahuje dva velmi důležité dokumenty, a to Globální pakt o bezpečné, řízené a pravidelné migraci a Globální pakt o uprchlících.

Rozvoral (SPD): Jsme pro odstoupení z Globálního paktu OSN o migraci
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

V těchto dokumentech OSN, se mimo jiné uvádí, že je migrace „nezastupitelným a dobrým procesem, který by měl být podpořen“. Dále tyto pakty definují migraci jako základní lidské právo. Toto všechno je pro naše hnutí SPD absolutně nepřijatelné a proto jsme již 19.9.2018 navrhli v Poslanecké sněmovně usnesení, které znělo: „Poslanecká sněmovna považuje další setrvání ČR v Globálním paktu OSN o bezpečné, řízené a pravidelné migraci za stav, který je v rozporu se základními zájmy ČR a českého národa. Vzhledem k tomu požadujeme odstoupení ČR z jednání o tomto globálním paktu po vzoru Maďarska a USA. Žádá vládu, aby ve vztahu k tomuto paktu udělala příslušné kroky v souladu s usnesením Poslanecké sněmovny.“ Pro toto usnesení hlasovali pouze poslanci SPD, takže přijato nebylo, čímž ostatní politické strany odmítly vystoupení České republiky z Globálního paktu OSN o migraci.

Vzhledem k tomu, že je odstoupení z Globálního paktu OSN o migraci pro naše hnutí velice důležité, navrhneme projednávání tohoto bodu opět zařadit na program schůze Poslanecké sněmovny a tím se znovu pokusit usnesení o odmítnutí prosadit a tím závazně zaúkolovat vládu, aby od Globálního paktu OSN o migraci odstoupila!

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.