Rozvoral (SPD): Konec rozkrádání země. Přírodní bohatství zpět do rukou státu

16.10.2017 9:41

Hnutí SPD bude prosazovat ukončení neoprávněných zisků na úkor občanů. Tyto zisky realizují nadnárodní společnosti ovládající trh s vodou, prosazující neoprávněné dotace v energetice a využívající monopolního postavení na trhu.

Rozvoral (SPD): Konec rozkrádání země. Přírodní bohatství zpět do rukou státu
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Zásadním způsobem posílíme úlohu a pravomoci regulačních úřadů, které musí skutečně začít chránit spotřebitele před monopoly. Ukončíme podporu tzv. solárních baronů, kterým platíme na jejich zisky. Čtyřčlennou rodinu jenom tento solární byznys přijde ročně na 16 tisíc korun. SPD také dlouhodobě požaduje, aby těžba lithia a jeho zpracování byla prováděna státní firmou a zůstala tak plně pod kontrolou státu. Zisk z těžby a zpracování lithia je nutné využít ke stabilizaci penzijního systému, zdravotnictví péče, vzdělávání, podpoře pracujících rodin s dětmi a rozvoji strategických projektů v dopravní a energetické infrastruktuře země.

V posledních 15 letech více než stokrát narostly ceny pitné vody pro občany. Přitom její spotřeba klesla o polovinu. Nebojíme se říct, že naším programem je deprivatizace vodárenských společností zpět do rukou měst a obcí. Naše krajina, stejně jako jižní Evropa, postupně vysychá. Pitné vody ubývá. Živelně zastavujeme nejúrodnější místa. Zbytek úrodné půdy je ničen. Na pole patří obilí a zelenina, ne řepka na výrobu nafty a kukuřice určená ke spalování. Fotovoltaické panely patří na střechy domů. Zajistíme opatření proti vodní a větrné erozi.

V oblasti telekomunikací posílíme úlohu Českého telekomunikačního úřadu. V oblasti energetiky, komunikačních sítí a vody musí být na prvním místě zájem občanů a ne nadnárodních monopolů. Získané prostředky z ukončení dotací – například ve výši současných téměř 50 miliard korun ročně pro solární barony – použijeme na podporu pracujících rodin s dětmi, na důchody a pro naše zdravotně postižené spoluobčany. Naše hnutí bude prosazovat ochranu nerostného a přírodního bohatství země. Zisk z využití těchto zdrojů musí sloužit občanům naší země.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Musíme také zastavit vyvádění zisků z naší země v podobě tržeb a dividend bez povinností zpětných reinvestic. Zahraniční korporace vyvádí z naší země zároveň stamiliardové zisky získané na úkor nízkých mezd lidí. Toto musí skončit. Budeme prosazovat, aby byla zavedena povinnost korporací nadpoloviční většinu zisku zpětně investovat v ČR.

Potřebujeme podporovat naše české firmy, podnikatele a živnostníky a zároveň potřebujeme podporovat takové podnikání, které skutečně podporuje rozvoj regionů a zvyšuje kvalitu života našich občanů. Nebudeme podporovat stavbu zahraničních montoven pro agenturní zaměstnance. Budeme podporovat místní a regionální podnikaní a začínající podnikatele.

(převzato z Profilu)

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.