Rozvoral (SPD): Maďarský premiér Viktor Orbán hledá spojence k realizaci reformy Evropy

08.04.2021 10:57

Maďarský předseda vlády Viktor Orbán se 1. dubna setkal v Budapešti se svým polským protějškem Mateuszem Morawieckim a šéfem italské strany Liga Matteem Salvinim, aby se pokusili najít společné řešení pro reformu Evropy.

Rozvoral (SPD): Maďarský premiér Viktor Orbán hledá spojence k realizaci reformy Evropy
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD je politické hnutí, které za základní princip obrany demokracie považuje zavedení přímé demokracie a široké zapojení občanů do řízení naší republiky. Naší prioritou, coby vlasteneckého hnutí, je nezávislost a suverenita českého státu. Odmítáme, abychom byli v područí Evropské unie a aby důležitá rozhodnutí za nás činili úředníci z Bruselu. Naše stanovisko k EU je jednoznačné, žádáme naše ukončení členství v této nefunkční byrokratické instituci. Vadí nám nejen to, že zde pracuje velké množství zbytečných úředníků, kteří na své platy a luxusní vybavení kanceláří čerpají peníze ze společné unijní pokladny, ale hlavně to, že podporují islamizaci Evropy, což zásadně odmítáme. Aktivity maďarského premiéra Viktora Orbána, který hledá spojence k provedení reformy Evropy pod názvem „Chceme evropskou renezanci“ proto hodnotíme kladně.

Anketa

Má premiér Babiš na vlastní pěst shánět vakcíny i vysoko nad rámec cen, které vyjednala EU?

78%
22%
hlasovalo: 11678 lidí

Už před avizovanou schůzkou v Budapešti Orbán prohlásil: „Chystáme se zahájit novou platformu, organizaci, proces, který dá občanům, kteří věří v tradiční Evropu, zastoupení, které si zaslouží.“ Morawiecki před cestou uvedl: „Dnes je nutné diskutovat o vybudování silné skupiny, která bude bránit tradiční hodnoty, na nichž se evropská civilizace vyvinula.“ V rámci společného jednání se dohodli, že Evropa potřebuje renesanci, aby se dostala ze současné zdravotní a ekonomické krize. Společně chtějí navrhnout program stojící za tradiční rodinou, bránící se proti komunismu, antisemitismu a nelegální imigraci.

Po schůzce Salvini hovořil o cestě, která začíná dnes a která bude pokračovat v několika fázích v různých hlavních městech Evropy, s cílem rozšířit tuto skupinu. Salvini též uvedl, že v Evropě nyní probíhá nejtmavší období po druhé světové válce, vůči čemuž je třeba bojovat. „Bruselská elita toho není schopna," zdůraznil a poznamenal, že evropská politika už nebude stejná, jako byla před koronavirovou krizí. Sám hostitel Viktor Orbán po schůzce řekl: „Chceme evropskou renezanci a budeme na ní v budoucnu spolupracovat. Také říkáme ne cenzuře, Evropské říši v Bruselu, komunismu, nelegální imigraci a antisemitismu.“ Všichni účastníci se shodli na tom, že budou v práci na společném programu pokračovat a příští měsíc se setkají v Římě nebo ve Varšavě.

Hnutí SPD vítá aktivity těchto tří politických představitelů a doufá, že se k jejich programu reformy Evropy připojí i další političtí představitelé evropských států. Náš názor je stále stejný – Evropská unie v současné podobě musí skončit a je potřeba jí nahradit spoluprací suverénních evropských států na bázi volného pohybu osob, zboží, služeb a peněz bez diktátu EU. Obrana před nelegální imigrací a podpora tradiční rodiny a slušných a pracujících občanů musí být samozřejmostí.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.