Rozvoral (SPD): Může být korán a bible totéž, jak tvrdí Svatý otec?

22.03.2016 8:33

Papež František řekl nedávno podle serveru National Report během své hodinové řeči ve Vatikánu, že duchovní učení zapsané v Koránu je stejné jako to v Bibli.

Rozvoral (SPD): Může být korán a bible totéž, jak tvrdí Svatý otec?
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

„Ježíš Kristus, Jehova, Alláh. Tato jména jsou používána k popisu jedné bytosti, která je na celém světe stejná. Po staletí byla krev prolévána zbytečně, pouze s cílem rozdělit naši víru,“ řekl přímo Svatý otec. Co si z toho můžeme vzít? Asi to, že je to sice pravda, ale jestli Katolická církev prostřednictvím papeže nevnímá, že jedno z těchto tří světových náboženství volá po svaté válce proti všem ostatním, tak je to na pováženou a je to celkem šokující zjištění.
Křesťanství a judaismus prošly nějakým vývojem, dívají se do budoucnosti a dnes vyzývají k toleranci, míru, lásce a ke sblížení, což jsou hodnoty, které uznávají i ateisté. Na rozdíl od středověkého islámu, který volá po netoleranci, svaté válce (džihád), nadřazenosti, podrobení si nevěřících, menšin a žen. Je inspirován sedm set let starou a velice násilnou ideologií, která nemá snahu se změnit a přizpůsobit se současnému prostředí.

Takže není důležité v jakého Boha, kdo věří, ale jak je vnímán a jaké hodnoty se prostřednictvím jakékoli víry vyznávají. Pro víru může být Bůh sice stejný, ale zcela rozhodující je jak jeho poselství ve společnosti interpretují jeho vyznavači.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.